Green HR Forum 2012

Все по-често организациите съзнават нуждата от развиване на инициативи за опазване на околната среда и намаляване на екологичния и въглероден отпечатък. Функциите на HR и на комуникационните мениджъри се превръщат в двигател за устойчивостта и отговорността на организациите към околната среда.

Green HR Forum е събитие, което цели да запознае мениджърите на компаниите, HR специалистите и комуникационните експерти с иновативни и нестандартни начини за създаване и развиване  на „зелени” политики и устойчива комуникация в корпоративната среда, както и с начините, по които могат да активират потенциала на служителите за постигане на целите на корпоративно отговорна политика.

Българско дружество за връзки с обществеността е партньор вътрешни комуникации на Green HR Forum 2012.

Събитието ще се проведе на 24 октомври 2012 г. (сряда) в Sofia Airport Center. Сред лекторите на събитието ще бъдат Катрин Барбър, Шарже д’афер на дипломатическата мисия на Кралство Великобритания в София; Марина Стефанова, Изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Зорница Янкова, Country HR Manager на Hewlett Packard в България; Петър Горялов, Председател на ICF Bulgaria, международната коуч федерация България и други специалисти и експерти в области като Green HR, устойчиви комуникации и иновации.

Лекционната програма ще обхване  важни и съвременни теми като връзката между бизнеса и околната среда, корпоративна комуникация и устойчиви HR практики, иновативни подходи за устойчив бизнес, социални иновации, Green employability, устойчиви вътрешно и външнокомуникационни практики и др.

Организатор на събитието:  Cleantech Bulgaria
Съорганизатор: Go Green Communications

 

Повече информация за форума и възможностите за участие можете да намерите на страницата на събитието http://events.cleantech.bg/green-hr-forum-2012

 

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg