Най-зелените компании в България 2012

На специална церемония на 27 юни 2013 г. в София ще бъдат обявени победителите в третото издание на конкурса “Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media. Конкурсът ще оцени и награди екологично отговорните фирми в страната и усилията им за опазване на околната среда и промени в екологичните показатели. БДВО е партньор на конкурса “Най-зелените компании в България 2012”.

Екип от международно жури, специалисти в сферата на оптимизацията на ресурси, екологията и бизнеса, ще определи финалистите във всяка от 10-те категории:

 • Индустрия, производствен сектор, рециклираща промишленост, управление на отпадъци
 • Автоиндустрия, транспорт и телекомуникации
 • Финансови услуги
 • Енергетика и технологии
 • Строителство и недвижими имоти
 • Туризъм, хотелиерство и развлекателна индустрия
 • Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство
 • Медицина, естетична и бюти индустрия
 • Медии, комуникации и PR
 • Обществени организации,общини и държавни структури
В рамките на конкурса за втора поредна година ще бъде връчено и отличието  “Зелена личност”, като номинираните тази година са Йордан Йовчев, Магдалена Малеева, Иво Делин, Марина Стефанова и Цветелина Бориславова.
Като част от събитието за втора поредна година  ще се проведе  Международният Green Day Forum 2013. Програмата на събитието можете да видите на адрес http://green.b2bmedia.bg/index.php/2012-04-12-06-28-02/12-2012-04-14-09-27-22/16-2012-04-21-15-05-14

 

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

 • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
 • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
 • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
 • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg