БДВО е партньор на първия фестивал на вирусната креативност EUROVIRAL 2012

На 7-8 септември 2012 г. в Бургас ще се проведе първият европейски фестивал на вирусната креативност – EUROVIRAL 2012. Участници от Европа, Балканите, Русия и ОНД ще посетят слънчев Бургас с цел да разкрият тайната формула на дигиталната вирусност – споделяне на емоции от милиони потребители в интернет.

По време на фестивала ще бъдат дискутирани теми като:

– Каква е тайната на онлайн вирусността?
– Съществува ли идеалната дигитална кампания и ако да – каква е тя?
– Как да подсигурим безброй “like”-кликове, видео прегледи и коментари? И най-вече: как да трансформираме тази количествена поредица в реално средство за адекватна и ефективна бранд-промоция и популярност?

 

Програма
Конференция с участието на водещи европейски експерти в дигиталната креативност, най-интересните примери и споделяне на професионален опит, дискусии, изложба на вирусни изображения в интернет, видео прегледи, нетуъркинг и церемония с награди.

Конкурсна част
Най-добрите случаи на вирусност в сферата на професионалната реклама, както и множество видео/музикални клипове – реална или предстояща легенда в интернет, ще се съзтезават за топ наградата Grand Viral 2012 и за призове в над 30 категории, сред които Real Viral, Bright Viral, Cute Viral, Spicy Viral,  Best Viral Campaign и др.

Журито на EUROVIRAL 2012:
Стефания Фуси, Viralbeat, Мико Палера, Ninja Marketing, Джани Каталфамо, Ketchum Pleon, Алан Юро, IAB Europe, Александр Загорски, Depot WPF, Янина Дубейковская, World Communication Forum Davos, Аделе Саваресе, Евгени Бойченко, MIRBIS (Москва).

Партньори:
Българско дружество за връзки с обществеността е партньор на първия фестивал на вирусната креативност EUROVIRAL 2012. Сред парнтьорите на фестивала са:

– Община Бургас – официален домакин на събитието
– Национална Художествена Академия и Венелин Шурелов,  ръководител „Дигитални изкуства”– официален куратор на изложбата на фестивала
– IAB-България и IAB-Europe – Федерация на Интерактивните Бюра за реклама в Европа
– Асоциация на Агенциите за Комуникации в Русия (ACAR)
– Асоциация на Интерактивните Агенции в Русия (AIA)
– Ninja Marketing (Италия и Европа)
– Руска Асоциация за Електронни Комуникации (RAEC)
– Depot WPF, Москва
– Sostav.ru и F5 – Русия
– Световен Форум на Комуникациите в Давос
– Comm-&-Camp, Малта

 

Преференциални условия за членовете на БДВО за участие във фестивала:

– Намалена цена от 100 лв (50 евро) за посещение на фестивала като гост-зрители
– Отстъпка 50% при номинация на професионална реклама за конкурсната част на фестивала
– Безплатно участие в конкурса за аматьори (за студенти и всички членове на БДВО)

 

За повече информация: http://www.facebook.com/EuroViral
Номинации за фестивала: повече информация  тук
За участие като гост-посетител: повече информация тук

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg