Green Day Forum 2014

За трета поредна година ще се проведе

Международният Green Day Forum 2014,

като част от националния конкурс „Най-зелените компании в България”

26 юни 2014, в хотел Силвър Хаус, София

/ 14:00 – 17:00 часа /

Министър Станислав Атанасов ще открие конференцията с приветствие към българските и чуждестранни гости

Организаторите са осигурили за всички желаещи екологичен транспорт

 

Най-иновативният за Европа електрически автобус разработка на „Чериът моторс” ще превози участниците за конференцията. Бусът се движи по линията на тролей номер 11 и бе предоставен специално за събитието от Столична община и „Чериът моторс”. На всички въпроси относно иновативния еко автобус ще може да отговори лично г-н Илко Иванов, технически директор на компанията по време на екологичното пътуване.

Начална спирка: автобусната спирка на улица „Г.М Димитров” и метростанция „Г.М Димитров”

Час на тръгване: 13:30 часа

/ как да познаете автобуса: Зелен цвят, брандиран с логото на „Чериът моторс”/

Крайна спирка: Хотел Силвър Хаус /бул.Симеоновско шосе №6/

 

БДВО е партньор на проявата.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg