EuroViral 2012 – Фестивал на вирусната креативност

На 7-8 септември 2012 г. в Културен Център „Морско Казино” и летния театър в Бургас ще се проведе първият европейски фестивал на вирусната креативност EuroViral 2012.

Програмата на фестивала включва конференция с участието на водещи европейски експерти в дигиталната креативност, дискусии, изложба на вирусни изображения, разпространявани в интернет,  видео прегледи, нетуъркинг; церемония по награждаване на победителите в конкурсната част.

Българско дружество за връзки с обществеността е партньор на първия европейски фестивал на вирусната креативност. Участие в конферентната част на фестивала и дискусиите ще вземе д-р Александър Христов, Председател на Българско дружество за връзки с обществеността, акаунт директор в CIVITAS България и университетски преподавател. Темата, която ще дискутира с участниците във фестивала, е  “ПР онлайн: интеграция на вирусна и новинарска креативност”. Като член на журито в конкурса за вирусна креативност, д-р Александър Христов ще оценява най-добрите случаи на вирусност, разпределени в над 30 категории, сред които Real Viral, Bright Viral, Cute Viral, Spicy Viral,  Best Viral Campaign и др.

Сред темите, включени в конференцията, са:

– “Интернет като пространство и възможност за творчество”. Лектор: Ален Юро, Президент на IAB-Europe, Белгия
– “Вирусен Брандинг”.Лектор: Александро Загорски, арт директор @ Депо WPF-Москва
– “Онлайн Виралност – социално споделяне на емоции”. Лектор: Стефания Фуси, топ-специалист маркетинг и активист в соц.медии в Италия
– “Вирусността в политическите кампании”. Лектор: Александър Корсунов, Говорител на партия “Просто Русия” в Парламента на Р. Федерация
– “Вирусната DNA формула на успеха”. Лектор: Аделе Саваресе, гл.редактор @ Ninja Marketing, Италия

 

Повече информация за EuroViral 2012  и възможностите за участие можете да намерите на адрес http://www.facebook.com/EuroViral

 

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg