Дискутирай това: Изисквания на съвременността към уменията на бъдещите комуникатори

VHFB_Cover_BDVO_EBDay2018_Second fon

Дискусионният панел Изисквания на съвременността към професионалните и личностни умения на бъдещите комуникатори ще предизвика участниците в конференцията на Денят на Бернайс да очертаят настъпващите промени, на някои от които вече сме свидетели. Ще има ли и непредвидими изисквания или всичко може да бъде планирано.  Дискусията ще е опит за поглед в бъдещето – ще се справят ли комуникаторите с управлението на промените в собствената си професия.

Модератор

boikoblagoevБойко Благоев
Ръководител отдел Комуникации на Европейската комисия в България

Има богат опит в областта на социалното предприемачество и работа с различни екипи, с особен интерес към PR и marketing. Учил е предприемачество и финанси в София и международно публично право в Тилбург, Холандия. Един от основателите на фонда за стипендии за образование в чужбина „Иди, учи и се върни“ на Сдружение „Тук-Там“. Тази година в третото си издание фондът връчва 30 хил. лв. стипендии.
Сред основателите на „Сдружение 365“, което организира проекти като Free Sofia Tour. Пътуванията са една от страстите му, затова през свободно си време пише за любимите си места в столицата в софийския блог на Spotted By Locals.
Един от най-новите му „извънкласни“ проекти е международна академия за студенти, по която работи заедно с други възпитаници на един от водещите преподаватели по политически науки в света – проф. Сам Потоликио от Университета Джорджтаун. Работил е за Европейския парламент и БТА. Експерт оценка на проекти в Промяната на Reach for change и асоцииран член на Асоциацията на европейските журналисти-България.

 

Участници в дискусионния панел

vvvВанина Ханджийска
М
аркетинг и PR, DIKA

PR професионалист по душа, убеждение и образование, Ванина Ханджийска е практик с над 10 години опит в корпоративните комуникации – предимно във финансов сектор и сектор икономика.
Любовта й към модата намира своя път и през 2012г.  се появява Styleinspiratrice.com. Блогът стартира с истории за мода и млади дизайнери, като с годините прибавя лайфстайл теми. Най-новото направление е свързано с индустрията на луксозни стоки и услуги.
Styleinspiratrice.com се превръща в платформа и освен създател на съдържание, сформира мрежа от контакти между различни актьори от модния сегмент и консултира млади български и международни марки в сферата на модата и лукса.

Понастоящем Ванина Ханджийска отговаря и за маркетинг и PR активностите на DIKA

 

GPavlov1Георги Павлов
Изпълнителен директор Адрес недвижими имоти

Георги Павлов e изпълнителен директор на АДРЕС недвижими имоти от 2011 г. Заместник-председател е на Съвета на директорите на AG Capital. Работи в сферата на недвижимите имоти повече от 10 години.

Има магистърска степен по математика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и MBA от City University of Seattle. Асоцииран член е на Chartered Management Institute, Великобритания и има множество квалификации, сред които е и сертификат по международна финансова отчетност на АССА.

В своя дългогодишен трудов стаж, той е придобил опит и задълбочени познания в различни сфери на бизнеса: недвижими имоти, промишленост, управленско консултиране, финансов анализ и планиране.

 

Greta KolevaГрета Колева
Управляващ директор на Proximity Sofia/BBDO Group

Тя има над 20 години управленски опит на оперативно и стратегическо ниво в областта на маркетинговите и корпоративни комуникации. Изграждала е комуникационни стратегии за компании и брандове като Samsung, HP, Oracle, Progress, Telus Int., Nokia Siemens, Пощенска банка, Shell, Kamenitza, Mondelez, bTV Media Group, Generali, European Commission DG Employment и много други.
Тя е член на журито на EFFIE България и на EURO EFFIE. Гост-лектор в AdForum на Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), Менторите на НБУ, EFFIE Workshop и други. Заедно с екипа си в Proximity Sofia/ BBDO Group печели множество награди от конкурси като ПР Приз, BAPRA Awards и EFFIE България. Нейното професионално призвание е „да превръща всеки клиент на агенцията в успешен и лоялен партньор“.

ilianazaharieva

Илияна Захариева
Директор Корпоративни комуникации, А1

Илияна Захариева е директор Корпоративни комуникации в А1. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите. Дирекция Корпоративни комуникации обединява управлението на традиционни и дигитални медии, организацията на спонсорства и събития, програмите за корпоративна социална отговорност и вътрешните комуникации на А1.
Илияна Захариева има близо 20 години опит в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността, маркетинга и рекламата. Тя се присъединява към екипа на Мтел от Пощенска банка, където е ръководила корпоративните комуникации на компанията в последните шест години.
Преди да стане част от Пощенска банка през август 2007 година, госпожа Захариева е отговаряла за рекламата и връзките с обществеността последователно за Хеброс банк, HVB Bank Biochim и Уникредит Булбанк. Работата си в областта на корпоративните комуникации започва в KPMG през 1999 година. Тя има диплома от Chartered Institute of Marketing, London, London School of Public Relations, както и магистърска степен от Факултета за нови и класически филологии и Факултета по славянски филологии на Софийския университет в София.

 

April-768x512Паулина Георгиева
Управляващ директор TAURUS Consultants

Паулина Георгиева е Ловец на глави – това прави отдавна в своята HR компания TAURUS Consultants. Да си Хедхънтър означава да познаваш професионалисти от различни бизнеси,да разчиташ ДНК-то на всяка организация и да намираш хора, които го притежават. Да си психолог и дипломат.
За да си хедхънтър, не е нужно да имаш кон, но Паулина има Април Първи. Тя срещна професията и конете в международната трейнинг програма за лидерство и изграждане на екипи HorseDream@, която провежда заедно с конна база „Спарата”. Паулина се занимава също така с Кариерен коучинг и помага на професионалисти да направят осъзната промяна в кариерния си път.

VH

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg