54 комуникационни проекта ще се надпреварват в PR Приз 2013

Общо 54 са комуникационните кампании и проекти, които ще кандидатстват за признание в тринадесетото издание на наградите PR Приз – най-старият и представителен конкурс в сферата на PR у нас. Автори и изпълнители на кандидатстващите проекти са над 30 организации, сред които водещи PR агенции, големи компании и влиятелни неправителствени организации.

За поредна година има ръст в броя на кандидатите за отличие в PR Приз, въпреки трудната ситуация на пазара на комуникационни услуги. Това показва ясна тенденция PR специалистите все повече да показват своите постижения, което е признак за увереност и нарастващ професионализъм.

Най-много кандидатури в тазгодишното издание има в двете категории, отличаващи социално отговорните кампании. Сериозен е интересът и в категорията Корпоративна PR кампания, а особено внимание привлича новата категория за зелени комуникации и градска среда. Кризисният и политически PR са единствените области, които в тазгодишния PR Приз остават непокрити, като сегашните политическите кампании вероятно ще се състезават догодина.

Припомняме, че в журито на PR Приз 2013 влизат доказани български и чуждестранни професионалисти в областта на комуникациите, бизнеса и неправителствената сфера. Това са Роналд Минчеф, Президент на Edelman Бразилия; проф. Ричард Лавничак, Ръководител катедра Връзки с обществеността в Икономически университет – Познан; д-р Александър Христов, Председател на БДВО; Марина Ханджиева, Директор на Perceptica; Мария Шишкова, Председател на УС на БФБЛ; Стефан Серезлиев, Председател на БААК; Анна Кошничарова, PR & Citizenship мениджър на Майкрософт България и Веселина Кавръкова, Програмен ръководител във WWF. Проектите ще бъдат оценявани на два етапа – предварително журиране и открити представяния, по време на които кандидатите ще могат директно да убедят журито в предимствата на своя проект. Те ще се проведат на 18 и 19 май 2013 г. в конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Победителите в тринадесетото издание на най-представителните награди в сферата на комуникациите у нас ще бъдат обявени на официална церемония по награждаване на 29 май 2013 г.

PR Приз 2013 и съпътстващият Седми PR Фестивал се осъществяват с любезната подкрепа на Mtel и Perceptica. Медийни партньори на събитията са Bulgaria on Air TV, БТА, сп. „Мениджър”, Jobs.bg, Economy.bg, b2b Media, Prnew.info, EVENTS.bg, Marketing360.bg, Васи ли?! и PR@Festivals.

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg