46 ПРОЕКТА УЧАСТВАТ В PR ПРИЗ 2012

46 проекта в различни сфери на комуникациите кандидатстват в тазгодишното издание на PR Приз – първият, най-широкообхватен и авторитетен конкурс за постижения в сферата на комуникациите в страната. За значителния интерес говори както броят проекти, които са повече от миналогодишни издания на конкурса, така и броят на кандидатстващите компании, агенции и организации – общо 30. Това прави конкурса “PR Приз 2012” най-представителното състезание за постижения в сферата на комуникациите в страната ни.

В тазгодишното издание на конкурса най-голям интерес има към социално отговорните категории, като най-много проекти са подадени в категория „Социално отговорна PR кампания на организация от бизнес сектор”. С равен брой кандидатстващи проекти и следващи по брой подадени заявки са категориите „Социално отговорна PR кампания на организация от нестопанския сектор” и „PR проект за продукт или услуга”.

„Смятам, че високото ниво и добрата репутация на конкурса PR Приз са сред основните причини за рекордния брой участници. Радвам се, че колегите са толкова активни и се гордеят със своите постижения. И има защо. Очаква ни много тежък процес на журиране, очертава се силна конкуренция в някои категории на конкурса,” – каза д-р Александър Христов, Председател на БДВО и Председател на журито на „PR Приз 2012”.

Допуснатите до публични защити 41 проекта в тазгодишното издание на PR Приз ще бъдат оценявани от жури от 11 влиятелни български и чужди специалисти в областта на комуникациите: д-р Александър Христов, Председател на журито, Председател на БДВО за 2012 г., Акаунт директор в CIVITAS България и университетски преподавател; доц. д-р Десислава Бошнакова, преподавател в НБУ и собственик на агенция ROI communication; Анелия Милкова, Управител на Chapter 4 България; Радослава Ганозова, Директор „Корпоративни комуникации”, Актавис; Жаклин Цочева, Директор „Комуникации и връзки с обществеността”, УНИЦЕФ; Жюстин Томс, основател и ръководител на уебагенция ABC Design&Communication Group; Диана Пазаитова, Управляващ партньор, Fama Consulting; Кремена Георгиева, PR редактор, SignCafe; Цветелина Петрова, Редактор, списание „Мениджър”.  Чуждестранните членове на журито тази година са двама: Динос Адрианопулос, Генерален секретар на Гръцката асоциация на комуникационните агенции и заместник изпълнителен директор на агенция Civitas и Дьорд Сонди, Преподавател по PR, Университет Лийдс Метрополитън.

Публичните защити на проектите, кандидатстващи в “PR Приз 2012”, които тази година представляват 20% от крайната оценка на журито, ще се проведат на 4 и 5 май 2012 в хотел Метрополитън.

Шестото издание на PR Фестивала ще се проведе на 15 и 16 май и ще бъде посветено на темата „PR следа и медийна среда”, в рамките на която ще бъдат дискутирани ролята на PR в медийния ни пейзаж, независимост и зависимост на медиите, рецепти за промени и успех. Програмата на PR Фестивал 2012 ще включва интерактивни форми като дискусии по определени казуси, презентации, кръгли маси и други.

През тази година ще се проведе и второто издание на първия по рода си реалити конкурс за избор на PR агенция – M-Tel PR Challenge Contest, който тази година ще бъде представен в два панела – за студенти и за практици. Записването за участие в студентското издание на конкурса приключи на 27 април, като за участие в състезанието се записаха 40 студента от 7 университета в страната. Подаването на заявки за участие в панела за практици ще продължи до 13 май, а двете състезания ще се проведат в рамките на първия ден от PR Фестивала – на 15 май.

 

Конкурсът PR Приз 2012 се осъществява с подкрепата на PR агенция Chapter 4 България и “Дипломат Корпорейшън” ООД. Реалити състезанието M-Tel PR Challenge Contest се организира с подкрепата на М-Тел.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор на PR Приз 2012 и Шести PR Фестивал е БНТ. Медийни партньори са списание „Мениджър”, списание „SignCafe”, БТА, Jobs.bg, Human Capital, Investor.bg, b2b Мedia, Prnew.info, EventBox.bg, електронното издание „Медии и обществени комуникации” и AvantX Technologies.

Криейтив директор на “PR Приз 2012” и Шести PR Фестивал е Десислава Виткова, PR консултант в Go Green Communications и победител в първото издание на реалити конкурса M-Tel PR Challenge Contest.

Повече информация за фестивала и конкурса можете да намерите на специалния уеб сайт: www.prpriz.info.

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg