Усилията на общо 17 компании и организации се увенчаха с “b2b Оскари” във второто издание на „Годишните награди на b2b Media“, които представят отличните примери от бизнеса и социално отговорните практики в България.

Конкурсът продължава да се радва на голям интерес от страна на участващите компании и организации.

Официалната церемония по награждаването се състоя на 13-ти юли в Capital Fort в присъствието на официални лица, медии, представители на българския бизнес и местната власт.

Гости на събитието бяха:

Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика

Диян Стаматов, заместник-министър на образованието и науката

Деница Сачева, заместник-министър на труда и социалната политика

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община

Горан Миланов, председател на Българска Фасилити Мениджмънт Асоциация (БГФМА)

Весела Калъчева, изпълнителен директор на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ)

Радина Ралчава, председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО)

Тунио Зафер, предприемач и основател на pCloud

Второто издание на конкурса отличи най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните корпоративни офиси, както и  социално отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на значими резултати.

Връчиха се награди и отличия в 17 категории и една голяма награда – Иновация на годината.

В категорията „Бизнес дебют на годината“ победител стана Империя Мобайл. С второто място си тръгнаха Алфа Кол България АД и The Site Media, а на трето се нареди Xplora.

С отличие за „Бизнес идея на годината“ си тръгна Топлодом ЕООД, последвана от Webcloud Ltd на второ място. Третото място отиде при Михалково АД.

„Бизнес лидер на годината“ стана Максим Бехар, основател на M3 Communications Group. Негов подгласник е Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на Нестле България АД.

Оспорваната категория „Бизнес проект на годината“ спечели Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България. Второто място си разделиха Cooolbox и Кредисимо АД, а Лейдис Хенд ЕООД грабна трето място.

Победителят в категория „Инвестиция за устойчиво развитие“ спечели City Center Sofia, последвана от Ей Би Джи Пропърти Груп на второ място.

Призьор в категория „Иновативна идея на годината“ стана Web Motion. Второто място отиде при Сдружение Национална Асоциация по Велосипедизъм – ВелоЛоби, а третото при Webcloud Ltd.

За „Иновативна сграда на годината“ бяха отличени практиките на Сити – Еврогруп ЕООД.

Призът за „Най-иновативна компания“ се присъди на Кредисимо АД. Второто място зае Кеш Кредит. Третото място отиде при TBI Bank.

Победителят в категория „Най-иновативна стартираща компания“ е Лейдис Хенд ЕООД. Второто място беше връчено на Даскал България АД, а трето място на Топлодом ЕООД.

The Site Media се отличи с „Най-креативно офис пространство“. На близко второ място се нареди M3 Communications Group, а третото отиде при Cooolbox.

„Предприемач на годината“ стана Димитринка Гринко, изпълнителен директор на Алфа Кол България АД. Неин подгласник е Теодора Тонева, генерален мениджър на TriplePro Bulgaria.

Победителят в новата категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“ е Джуниър Ачийвмънт България. Второто място заеха Лидер Академия ООД и Асоциацията на софтуерните инженери. На трето място се нареди Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България.

„Социално-отговорната кампания на годината“ е изпълнена от BILLA България. Инициативите за пример, заели второто място, са на ДМ България ЕООД и Телелинк ЕАД. Третото място се присъди на Солвей Соди.

Една от най-интересните награди на вечерта „Технологична иновация на годината“ отиде при мобилната апликация на Кредисимо АД – platiposle.bg. Второ и трето място в категорията се връчиха на Web Motion и Кредисимо АД.

Проявил се като „Инвеститор с визия“ за изминалата година е Американската клиника за гръбначни заболявания.

„Иновация в маркетинга и ПР сферата“ се присъди на Dentsu Aegis Network България ООД. Второ и трето място заеха Xplora и Трипълпро България.

В категорията „Образователна идея“ победител стана Даскал България АД, последван от Сдружение Национална Асоциация по Велосипедизъм – ВелоЛоби и Фондация “Програмирай успех”.

Големият победител на вечерта, който грабна отличието Иновация на годината е Кредисимо АД.

Номинации получиха: Лидер Академия ООД за „Бизнес дебют на годината“. Империя Мобайл, Сити – Еврогруп ЕООД и BILLA България за „Бизнес проект на годината“. дм България ЕООД и Михалково АД за „Иновативна идея на годината“. Джуниър Ачийвмънт България за „Най-креативно офис пространство“. TBI Bank, Перно Рикар България ЕООД, Нестле България АД и Dentsu Aegis Network България ООД за „Социално-отговорна кампания на годината“.

Чрез този конкурс b2b Media си поставя целта да насърчи иновационната и социално-отговорната дейност на българските предприятия и да фокусира общественото внимание върху добрите примери в бизнеса.

Снимки от събитието можете да намерите във Facebook и на страницата на събитието.

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg