Конкурсът “Най-зелените компании на България” вече има своите победители

0

Над 15 компании грабнаха призове в Националния конкурс на b2b Media „Най-зелените компании на България 2014“, който се провежда за пета поредна година. БДВО е традиционен партньор на събитието, като Асен Асенов, председател на Дружеството връчи специални награди за “Принос към зелената идея” на Солвей соди и за “Зелена иновация” на Горупсо-Кърджали

Официалната церемония по връчването на престижните награди в петото издание на конкурса „Най-зелените компании на България 2014“, организиран от b2b Media се състоя на 28-ми май в Софийската Филхармония.

На церемонията присъстваха, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, Елица Николова, секретар на Президента на Р България и много други официални гости.

Министър Василева връчи наградата в категория Индустрия и производствен сектор, която бе присъдена на Девня цимент.

Елица Николова от Президенството на Република България връчи наградите за отличилите се в категория Енергетика, технологии, IT услуги. Победител в категорията е Алтерко АД.

Конкурсът се проведе за пета поредна година, като тази година за първи път беше добавена категория „Био индустрия и зелен бизнес“, в която стана призьор Макс Европа, а също и наградата за журналисти с най – интересни материали на зелена тематика „Зелено перо“, която бе присъдена на Павел Владимиров от Нова ТВ. Отличието за най-зелена медия грабна БНР с предаването „Ритъмът на столицата“.

По традиция специалната награда „Най-зелена личност на 2014“ беше определена след онлайн гласуване. Тази година неин носител стана Ралица Касимова, координатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари. Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

b2b Media връчи и специална награда на МРРБ и Министерски съвет по повод Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

В девет категории своите “зелени“  политики и послания оспорваха компании от всички сектори на икономиката в България.

Ето и победителите в основните категории на конкурса:

·Автоиндустрия, транспорт, логистика и телекомуникации

Джи-Ка 1

·Енергетика, технологии, IT услуги

Алтерко АД

·Индустрия и производствен сектор

Девня цимент АД

·Рециклираща промишленост, управление на отпадъци

Фиерхаутен България ООД

·Обществени организации, общини и държавни структури

Община Пловдив

·Строителство, недвижими имоти, търговски площи, бизнес сгради

Фасилити оптимум България

·Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги

Юробанк България АД

·Био индустрия, зелен бизнес

Макс Европа ЕООД

·Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство

Лидл България

 

Специалните награди на конкурса отидоха за:

“Принос към зелената идея”: Солвей соди

В категория “Зелена иновация” бяха отричени цели 4 компании: Горубсо-Кърджали, АЕЦ Козлодуй, Чериът Моторс, Био България

“Устойчиво развитие за „зелена” икономика”: МРРБ с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Партньори: Софийската Филхармония, Max Europe, Domain Marash, Creativegg, Roo’bar, Hacienda Club, Green Deli Cafe

Медии партньори: БНР, БТА, Агенция Фокус, Offnews.bg, Agro TV, Econ.bg, CSR Bulgaria, Fakti.bg, сп.НашДом, Предприемач, Events.bg, Manifesto.bg. b2bmedia.bg

Организации партньори: BBLF, BDVO

Снимки от церемонията можете да откриете във Фейсбук и на страницата на събитието.

Share.

Comments are closed.