Започна гласуването за „Зелена личност на 2015“.

Сред номинираните са кметът на община Бургас и холандец автор на филми за България

Вече са ясни номинираните за престижното отличие „Зелена личност 2015“ – част от Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, на който БДВО партнира и ще се проведе този месец.

Специалната награда на b2b Media е предназначена за хора, които са допринесли за популяризирането и налагането на зелената идея в обществото.

Кампанията се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите.

Номинациите са публични, както и гласуването. Предложения се приемаха на имейл адрес: office@b2bmedia.bg до 10 май 2016 г.

На Facebook страницата на събитието ще намерите обявени кандидатурите на публични личности, допринесли за популяризирането и утвърждаването на зелената идея в обществото.

Всеки ще може да гласува за своя фаворит  във Facebook.

Въз основа на публичното гласуване ще бъде определен и носителят на престижното отличие.

Ето номинираните към момента:

  • Димитър Николов

Димитър Николов има диплома от Икономическия университет в Москва и е магистър по финансов мениджмънт от СА Свищов. Той бива преизбиран три пъти от гражданите на бургаската община, които продължават да се доверяват на неговата експертиза и лидерство. Неговата обществена дейност включва постове като зам. председател на БТПП за Бургас и регионален представител на КРИБ за областта. Под неговото ръководство община Бургас е инициирала множество „зелени“ проекти, които са пример за екологично развитие и устойчиво управление. Някои от по-интересните инициативи са инсталациите „Соларни дървета“ и „Соларна пейка“.

  • Ласка Ненова

Българката Ласка Ненова е мениджър на кампания NowWeMove за Европа и ръководител на сдружение BG Бъди активен. NowWeMOVE e най-голямата европейска инциатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: „100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.”. Кампанията бе отличена с награда от International and European Association Awards като победител в категорията Effective Voice. Наградата „Effective Voice” отчита постигнатите резултати от организации и инициативи, в посока на привличане публичното внимание към определен социален проблем.

  • Патрик Смитьойс

Жител на България и родител на две български момичета, Патрик е едновременно очарован от красотата на земята ни и разочарован от безхаберието, с което тя бива осакатявана. Вероятно заради това темите във филмите му са толкова разнообразни: „Истината за българската гора” и „Моята лична болка” разкриват както познати, така и сравнително непознати проблеми за българската екология и околна среда, но сякаш съдържат и въпрос – Битката за българската природа, нейната чистота и цялост тепърва започва. Какво ще направим?

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg