Започна набирането на проекти за конкурса PR Приз 2024

Отличия ще се присъдят в 15 категории, сред които и нови, посветени на комуникационни проекти с ефективни действия и измерими резултати в сферата на ESG

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), организатор на най-стария и доказан конкурс за постижения в PR сферата, PR Приз, започва приема на проекти за тазгодишното издание на конкурса, компании, агенции и неправителствени организации могат да кандидатстват с реализираните от тях комуникационни проекти в рамките на изминалата 2023 г.

По традиция PR Приз ще отличи най-добрите специалисти и успешни кампании в категориите “Корпоративна комуникационна кампания”, „В2В комуникационен проект“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Дигитални комуникации“, „Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“, „Инфлуенсър маркетинг“, „Имиджмейкинг“, а практиците от сферата на ESG ще се надпреварват в категориите “ESG комуникационен проект за подобряване на качеството на околната среда/устойчиви екологични проекти“ и „ESG комуникационен проект за подобряване на качеството на живот в обществото“.

Конкурсът PR Приз е посветен на откриването и отличаването на постижения, ефективност и иновации във всички сфери на комуникациите. БДВО е организация, обединяваща бранша ни в национален мащаб, а нашите награди гарантират, че победителите в PR Приз са избрани въз основа на заслуги в резултат на честен и прозрачен процес за оценяване. Кандидатите преминават през няколко етапа на оценяване, като всички попълват един и същ формуляр за участие, последван от интензивни лични представяния и защити на живо пред жури за определяне на резултатите. Гордеем се с този факт, който ни дава увереност, че тъкмо PR Приз е конкурсът, който носи най-голяма стойност в признанието на страхотната работа, извършена през изминалата година от комуникационните експерти в страната.“, коментира Иван Янакиев, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.

Журито на PR Приз отново ще обедини експертни и разпознаваеми лица от комуникационната индустрия, избрани въз основа на техния опит и безпристрастност.

Участниците в конкурса следва да проследят важните дати в PR Приз: прием на кандидатури – 28 февруари-30 април 2024 г.; публично представяне на кампаниите пред журито – 18-19 май 2024 г. Официалната церемония по награждаване на отличените проекти ще се състои в края на месец май.

Подаването на проекти за участие в конкурса се случва изцяло онлайн през уебсайта на PR Приз 2024 (https://bdvo.org). Желаещите да се включат в конкурса могат да се възползват от таксите за ранна регистрация на заявка, в случай че направят това до 15 април 2024 г. включително.


За БДВО

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) е първата национална организация в сферата на връзките с обществеността, обединяваща практици, преподаватели и студенти по PR в България. Дружеството е учредено през 1996 г. с цел  да бъде пресечна точка на интересите на всички настоящи и бъдещи експерти в областта на комуникациите. Като неправителствена организация, създадена и работеща на демократичен принцип, БДВО защитава етичните практики в PR професията. Работи за регулацията и саморегулацията на PR сферата в България и въвеждането на високи професионални стандарти. БДВО активно работи със студентите в специалности по комуникации, като се стреми да свърже по-тясно учебните и квалификационни програми във висшите училища с потребностите на социалната практика и перспективите на професионалния пазар.

Днес организацията обединява над 300 специалисти в сферата – практици, академици и млади специалисти.

 

За повече информация:

Стефан Димитров

м. +359885709946

Е: office@bdvo.org

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg