Жури на PR Приз 2021

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_AsenАсен Асенов, председател на журито на PR приз 2021

Асен Асенов е председател на Обществения съвет на БДВО,  председател на журито на PR приз последните три години.

Асен Асенов е Директор „Корпоративни комуникации” на ПОК „Доверие” с повече от 20 години опит в сферата на връзки с обществеността, корпоративни комуникации, маркетинг и реклама. Член на Управителния съвет на Българско дружество за връзки с обществеността в периода 2005 – 2016 г. и негов председател за 2007, 2008, 2014 и 2015 г.

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_ИЗИлияна Захариева, Председател на БДВО

Илияна Захариева е директор „Корпоративни комуникации” в А1. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите. Дирекция „Корпоративни комуникации” обединява управлението на публичните комуникации, традиционни и социални медии, организацията на спонсорства и събития, програмите за корпоративна социална отговорност и вътрешните комуникации на телекома.

Илияна Захариева има почти 20 години опит в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността, маркетинга и рекламата. Тя се присъединява към екипа на А1 от Пощенска банка, където е ръководила корпоративните комуникации на компанията в последните шест години. Преди да стане част от Пощенска банка през август 2007 година, госпожа Захариева е отговаряла за рекламата и връзките с обществеността последователно за Хеброс банк, HVB Bank Biochim и Уникредит Булбанк. Работата си в областта на корпоративните комуникации започва в KPMG през 1999 година.

Тя има диплома от Chartered Institute of Marketing, London, London School of Public Relations, както и магистърска степен от Факултета за нови и класически филологии и Факултета по славянски филологии на Софийския университет в София.

Членове на журито

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_АМАлександър Миланов

Александър Миланов е програмен директор на Националната пациентска организация.

Александър Миланов е клиничен социален работник, като до февруари 2018 г. управлява Центъра за немедицинска грижа в „Аджибадем Сити Клиник“ УМБАЛ. Има опит в управлението на различни застъпнически проекти и маркетирането на социални каузи. Работил е като маркетинг мениджър в голяма детска неправителствена организация, консултирал е и УНИЦЕФ. Пет години е бил експерт по връзките с обществеността в Българската стопанска камара.

От 2010 г. подкрепя доброволно Националната асоциация за приемна грижа. Има интереси в областта на човешките ресурси и управлението на таланта, социалния пиар и маркетинга. Притежава квалификация и опит като водещ одитор по корпоративна социална отговорност.

Членува в Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти (СБЖ).

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_Жанета-Дядовска

Жанета Дядовска

Жанета Дядовска има близо 20 години практически опит в корпоративните комуникации, маркетинга, рекламата и медиите. Интегрирания комуникационен подход придобива в различни агенции и работата си за водещи български компании и глобални брандове. Ръководи екипи и проекти на клиенти от FMCG, енергийния и технологичен пазар, част от които отличени с награди от локални и международни конкурси, както и реализацията на медийни проекти и кампании в публичния сектор.

Има опит в администрацията, била е пресаташе на парламентарна група в 39-тото Народно събрание. През годините заема различни мениджърски позиции в агенции за интегрирани маркетингови комуникации като MAG Communications, United Partners и MSL|Publicis Groupe Bulgaria с основен фокус PR, бизнес развитие и крос-медийни проекти. В момента е директор „Маркетинг и стратегическо развитие“ в Българската национална телевизия и отговаря за маркетинговите дейности на обществената медия.
Лектор в M3 College, води специализирани обучения и тренинги. Член на IPRA (International Public Relations Association, 2009-2019) и на БДВО (Българско Дружество за Връзки с Обществеността, 2011-досега). Член на журито на PR Приз 2015.

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_Ivanka-Mawrodieva

 проф. Иванка Мавродиева

Иванка Мавродиева, професор, д-р и д.ф.н., е преподавател в Софийския университет по реторика, бизнес комуникация, връзки с публичност и академично писане. Защитава дисертация за парламентарно красноречие в България.

Автор е на 12 книги, които представят систематизирана научна информация в новата сфера и в традиционните области, преоткрити през преглед на преподаватели, обучение и изследовател. Автор e на 120 статии в научни списания и сборници.
Член на Изпълнителния борд на Европейското общество по реторика, http://eusorhet.eu/, от 2013 г., два поредни мандата.
Главен редактор е на електронното научно списание „Реторика и комуникации“, https://rhetoric.bg/ и на „Онлайн справочник по реторика“.
Преподавател, изследовател, блогър, обучител, приемащ реториката като древна и витална наука; комуникацията като реализира се в различни области: от бизнес, медии, политика, Уеб 4.0, Интернет на нещата.

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_MMМаксим Майер

Максим Майер е управител на списание BGLOBAL. Преди това е изпълнителен директор на S-Media, редакционен директор и управител на „Мениджър“, директор на в. „Сега“, главен редактор на „Жената днес“, товорчески директор на „Наш дом“, зам. главен редактор на в.„Стандарт“, старши репортер на в. 168 часа“.  Обича хубавите текстове и честните състезания, включително между издания.

 

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_МТМануела Тотева

Senior Marketing and Communications Advisor
Мануела Тотева практикува в сферата на комуникациите и маркетинга от 2002 г. насам в компании от софтуерната индустрия, металургията, банковия сектор и търговията, както и в комуникационни агенции и НПО сферата.

Участвала е в управителните съвети на БДВО, БДФ, БМГД, експертни съвети към БАМИ, ХТМУ и фондация “Заедно в час”.

Председател на БДВО за 2017 г.

Член на жури на национални и международни комуникационни конкурси. Хоноруван преподавател по управление на съдържанието в Софийския университет и гост-лектор по дигитален маркетинг в Техническия университет в Илменау, Германия.

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_NBoykovНиколай Бойков

Николай Бойков е Изпълнителен директор и партньор в All Channels Communication Group, като през последните години заема позицията на Изпълнителен директор на All Channels с основен фокус върху бизнес развитието на PR и дигиталния бизнес на Групата.

Николай е магистър по философия и по връзки с обществеността от Софийски университет „Св.Климент Охридски“. През 2013г.получава наградата за най-добър „Млад мениджър“ от фондация Еврика.

От Ноември 2020г. е Председател на УС на IAB Bulgaria, той има 19-годишен опит в сферата на дигиталните комуникации и в ролята на тази позиция приема като отлична възможност да продължава да развива дигиталната индустрия в България, която е сред най-бързо развиващите бизнеси у нас.

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_РБРадослав Бимбалов

Радослав Бимбалов, управляващ партньор, The Smarts Group.

Започва кариерата си преди 28 години, първоначално в радиото. Работи като копирайтър на свободна практика, после и като творчески директор. През 2008 става съосновател на рекламна агенция The Smarts, която след създаването на медийната агенция IQM, PR агенцията Paragraph 42 и продуцентската компания SHOOT, прераства в една от най-големите комуникационни групи в България. Встрани от основния си бизнес, Бимбалов е изявен блогър и публицист.

 

BDVO_PR_Prize_Jury_Vizitka_1080x1080_Sirma-PenkovaСирма Пенкова

Сирма Пенкова е журналист в бизнес медиата “Капитал”. През последните пет години отразява комуникационния и медийния сектор в България. Редактор е на годишното маркетинг издание на “КМаркетинг Factbook”.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg