Денят на Бернайс – PR индустрия 5.0; AI възможности и заплахи

На 23-ти и 24-ти ноември 2023г. ще се проведе деветото издание на фестивала „Денят на Бернайс”. Темата на събитието е „PR индустрия 5.0; AI възможности и заплахи”.

Фестивалът стартира на 23-ти ноември със студентски конкурс „Като Бернайс”. Студенти от всички университети в България ще имат възможността да предоставят своето предложение за изграждане на „Мотивираща кампания, която да насърчи целевата аудитория да премине от Едисоновата крушка към LED осветление”.

На 24-ти ноември,  в ЛК „Перото“ от 16.00ч журналисти, социолози, академици и практици в сферата на комуникациите ще дискутират новите възможности и предизвикателства създадени от изкуствения интелект.

Темата за „Използването на изкуствен интелект в съвременните комуникации” ще бъде обсъдена в първия панел, на който модератор ще бъде Виктория Блажева. Социологическа агенция “Blue Point” ще представи данни от проучване сред специалистите по комуникация доколко днес се използва изкуствения интелект в ежедневната им работа. Участници в дискусията са Светлин Желев, главен редактор на “Калдата”, проф. Николай Михайлов, преподавател в СУ ”Св. Климент Охридски”, Венцислав Вълев от Студио “Карадиме” (Karadime Studio) и Мирослав Иванов, основател и управляващ съдружник на Creative Corner.

Тема на втория панел е „От Fake news до Big data” с модератор Виктор Николов от Digital.bg, а участие в него ще вземат Жанета Дядовска, директор “Маркетинг и корпоративни комуникации“ на bTV Media Group, Катя Димитрова, основател и управляващ съдружник на групата на Интерпартнерс и Мая Костадинова, директор на отдел Стратегически комуникации в ОББ.

По време на втория ден от събитието ще бъдат наградени и най-добрите участници в студентския конкурс.

Пълната програма на фестивала може да видите тук

Всяка година фестивалът “Денят на Бернайс”, обединява специалистите по комуникации в България, като има за цел да разкрие значимостта на професията PR специалист. Събитието дава възможност на младите таланти да разгърнат потенциала си и да се докоснат до PR дейността.

За повече информация относно събитието – програми, обявления и други, следете сайта и страницата на БДВО във Фейсбук.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg