Бетина Стефанова от ФЖМК към СУ е стипендиантът на БДВО за 2018 г.

0

Специална награда за познание се присъжда на Миглена Романова от ВТУ

Betina StefanovaБетина Стефанова от ФЖМК на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е вторият носител на стипендията на БДВО на името на Проф. Тодор Петев. Специална награда за познание и умело използване на фактите и понятията в сферата на комуникациите получава Миглена Романова, студент във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.


Бетина Стефанова – стипендиант на БДВО

Журито избра Бетина Стефанова за стипендиант на 2018 година заради оригиналния творчески подход, с който развива темата за опасността от бързата публичност. „Бетина показва добро познаване на съвременните социални и комуникационни процеси, аналитичност, познаване на творчеството на проф. Петев в съчетание с нестандартна художественост на текста. Нейното „писмо“ от променящата се комуникационна среда до дигиталния гражданин на света е увлекателно и приятно четиво, което провокира към размисъл“, споделя журито, оценило есетата.

Миглена Романова – носител на
специална награда за познание

IMG_20180330_155358Второто издание на конкурса за стипендиант на БДВО събра общо 11 претендента за стипендията от четири университета в страната с комуникационни специалности и дисциплини – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Нов български университет (НБУ) и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Желаещите кандидатстваха с есе на тема „Опасностите от бързата публичност“.

Годишната стипендия на БДВО „Проф. Тодор Петев“ е в размер на 500 лв., а носителят ще има възможността да участва безплатно на всички платени събития и обучения, организирани от БДВО през настоящата година. Стипендиантът ще участва заедно с представители на БДВО в организирането на поне три ключови събития или изяви на дружеството и ще има собствени възможности за публичност, в които да популяризира постижението си. Носителят също така ще спазва и ще има мисията да популяризира етичните принципи в ПР сред своите колеги, за да работи за утвърждаването на стандартни в комуникационната професия от най-ранния етап във формирането на разбирането им за нея.

Припомняме, че стипендията беше създадена в края на 2016 година в памет на учредителя и почетен председател на БДВО – проф. Тодор Петев – и ще бъде връчвана всяка година на български студенти в сферата на комуникациите.

Share.

Comments are closed.