БДВО обяви състава на журито на PR Приз 2024

Специалисти по комуникация от различни сфери ще оценяват най-добрите кампании през изминалата година.

 

Наближава  началото на още едно вълнуващо издание на PR Приз, най-старият конкурс, отличаващ успехите в областта на публичните комуникации в България –  единственият, който предоставя възможност за публично представяне и защита на проведени кампании и проекти в сферата на комуникациите.

Организаторите на конкурса PR Приз 2024 обявиха, кои са членовете на журито, които ще оценяват представянето на комуникационните практици. Седемчленният състав включва експерти с богат опит и практика в областта на връзките с обществеността.

 

Съставът на журито за PR Приз 2024:

Председател на журито е Иван Янакиев – председател и член на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността. Той е собственик и основател на Propaganda Group – мрежа от бизнеси, работещи в екосистема от независими организации, които си сътрудничат помежду си. Той е един от водещите комуникационни експерти в България, като в биографията си има солиден опит от над 17 години в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори – политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех, FMCG и други. Освен, че е един от най-познатите и уважавани личности сред професионалистите в PR-а и комуникациите, Иван Янакиев е активен в академичната общност като гост-лектор в редица университети, както и неизменна част от средите на предприемачите и инвеститорите в страната.

 

Доцент Марина Стефанова е зам. декан в Стопанския факултет на СУ „св. св. Климент Охридски“. Тя е директор на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ и управител на ESG Lab и ESG Academy. Председател е на Асоциацията на специалистите по устойчивост. Член е на „Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност“ към Министерството на труда и социалната политика и изпълнителен директор на Фондация „ФЕБ“, чиито основни цели са свързани с подпомагане развитието на Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и утвърждаване и разпространение на идеята за „устойчивото развитие“ и нейното обогатяване.

Д-р Мария Николова е главен асистент в катедра „Медии и обществени комуникации“ (катедра на ЮНЕСКО по медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие) в Университета за национално и световно стопанство. Била е два мандата член на Комисията за професионална етика на БДВО. През 2022 г. участва в International Visitor Leadership Program (IVLP) – водеща програма за професионален обмен на Държавния департамент на САЩ.

Калина Петкова заема позицията Лидер глобални комуникации за България, Албания, Северна Македония и Косово в Шнайдер Електрик. Част от екипа на компанията е вече повече от десет години, в които е преминала през различни роли в сферата на маркетинговите и корпоративните комуникации в Югоизточна Европа. В портфолиото й е комуникационната работа по проекти в разнообразни сфери: технологии, шоубизнес и творчески продукти, приобщаващата заетост и други, както и изследователска работа на терена на медиазнанието. Калина има докторска степен по Междукултурна комуникация от Софийския университет и към днешна дата води лекции в магистърска програма „Семиотика, език и реклама“ на същия университет.

Ива Григорова – директор PR Бизнес в MSL, Publicis Groupe България. Тя има 16 години опит в PR комуникациите,  стратегическото консултиране, корпоративен и бранд PR, управление на кризи и репутация, маркетингови кампании с кауза и с лидери на мнение, дигитален и inbound PR. Част е от Publicis Groupe България от 2018 г., когато поема управлението на PR агенция MSL Sofia, с което развива бизнеса и екипа на агенцията. В работа си, Ива прилага иновативни решения за развитие на индустрията, като софтуера за измерване на PR отразяването – PR Brand Acceleration.

През годините Ива работи с компании от бързооборотния, ритейл, телекомуникационен, технологичен и ИТ, банковия, козметичен и моден, фармацевтичен и институционален сектор на локалния и международни пазари. Журирала е в конкурсите SABRE EMEA Awards 2024 и Young Changemakers 2023 на Provoke Media, Dubai Lynx 2021 – PR category, Young Lions 2019 – PR Bulgaria, била е ментор в „Изгряващи звезди“ и „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement. Гост лектор е в национални и международни събития. Понастоящем е заместник председател на БАПРА.

Катя Василева е разпознаваем глас от ефира на БНР. Автор и водещ на отличения два пъти подред с PR Приз 2021 и 2022 “257 podcast“.

С дългогодишен професионален опит в медиите, интегрираните комуникации, стратегическо планиране и реализация на PR и рекламни кампании, изграждане на брандове, кризисни комуникации, връзки с институции, организация на събития.

Работи по мащабни проекти на водещата музикално-продуцентска компания „Monte Music“. Над 20 години е част от комуникационния екип на Международния София Филм Фест. Комуникационен консултант е по проекти, свързани с развитието на иновациите, образованието и използването на големите данни и изкуствения интелект.

Ивайло Георгиев e Ръководител Устойчивост, връзки с институциите и комуникации в „Аурубис България“, част от международната група Aurubis AG. Присъединява се към компанията през 2017 г. Има над 20-годишен опит в частния и публичния сектор. Бил е съветник на вицепремиера и министър на финансите, съветник на вицепремиера по управление на средствата от ЕС, член на съвета на директорите на Националния дворец на културата. зам.-директор на фондация „Глобални библиотеки – България“.  Редактор е на българските издания на книгите „Кризата в Европа. Поглед отвътре“, „След Стената. Преходът в Източна Европа“, „Накъде върви Европа“. Ивайло е завършил физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Член е на Европейската асоциация на комуникационните директори.

Важните дати в PR Приз са:

Прием на кандидатури –до 30 април, 2024 г.;

Публично представяне на проектите– 18 и 19 май, 2024 г.

Официалната церемония по награждаване на отличените проекти ще се състои на 22 май.

Проекти за участие в конкурса могат да се подават на адрес https://bdvo.org/pr-приз-2024/.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg