Web Report 2021 очаква своите победители

Конкурсът за добра журналистика стартира през февруари и вече получи множество кандидатури за най-добро авторско попадение в тазгодишното си издание.

Авторите имат още броени дни, в които могат да участват и да изпращат своите материали. Предвид интересните за журналистите времена, в които ще се намираме и в оставащия месец до края на конкурса, прогнозираме, че ще имаме доста актуални теми, напомнят за крайния срок за участие организаторите Dir.bg.

До 17 май журналистите могат за изпращат своите материали в различните категории – Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. Web Report 2021 дава още една възможност за участие на кандидатите – изключително актуалния жанр Подкаст.

Компетентното жури, което ще оценява журналистическите материали вече работи по тях, а надпреварата впечатлява с разнообразие от теми и автори. Сред водещите имена в българските медии, заети с отговорната задача да ги оценяват, са представители на телевизии, радио, печатни и онлайн издания, журналистически организации и бизнеса.

Сред професионалистите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Евгения Атанасова – Тенева (продуцент и водещ в БНТ), Антон Хекимян (Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV), Методи Владимиров (продуцент и водещ в NOVA), Ива Дойчинова (директор на Радио „София“, БНР), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. Редактор на сп. „Мениджър“), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Анна Заркова (Журналист и писател, Главен секретар на СБЖ), Ваня Николова (Журналист, сценарист),  Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните журналисти в България), Евгени Димитров (Основател на агенция „Булфото“), Илияна Захариева (Директор „Корпоративни комуникации”, А1).

Web Report е утвърден конкурс за важните теми, които вълнуват обществото и авторите, които продължават да спазват професионалните стандарти в бурно развиващата се информационна среда. Краткото послание на тазгодишното, четвърто издание е „Когато авторите говорят с факти“ и дава най-пълна представа за основните изисквания към материалите – достоверност, обективност, източници на информацията.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото, видео и подкаст публикации със специални награди. На церемонията по връчването на наградите по традиция ще бъде обявена и наградата „Млад автор“.

Одобрените за участие журналистически материали се публикуват в специалната категория „Участници“ в сайта на Dir.bg https://webreport.bg. Също там може да бъде намерена още информация за конкурса и пълните изискванията към материалите. Подробности и във Фейсбук страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.

 

Изисквания и допълнителна информация:

За да бъдат одобрени материалите за Web Report, те трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Важно изискване е материалът да е публикуван в периода 17.02.2020 – 17.05.2021 г.

Конкурсът вече е отворен за участие и заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл webreport@webreport.bg.

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. на 17.05.2021 г.

 

Генерални партньори на конкурса са A1 и Dundee Precious Metals.

Web Report се провежда с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти.

Медийни партньори на конкурса са телевизия ММ,  БНТ, БНР, bTV Media Group, NOVA, списание „Мениджър“, и агенция „Булфото“.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg