#unselfie през Щедрият вторник

БДВО се включи в световната инициатива #ЩедриятВторник

fonЧленове на Българското дружество за връзки с обществеността се включиха с професионално доброволчество и менториране на кампании, набиращи средства за каузите си в #ЩедриятВторник. БДВО разпозна в инициативата и свои собствени принципи – устойчивост; теми, значими за общността; социална отговорност. #Unselfie, запазеният хаштаг на Щедрият вторник, носи много смисъл и предизвиква към действия, подкрепящи каузи и принципи.

#ЩедриятВторник е отговорът на обществата на манията по Черния петък и един от акцентите на годишната благотворителност и доброволчество. Това е кампания, в която организации се състезават за вниманието на милиони дарители и доброволци.

България участва за 4та поредна година в световната инициатива и има своето място https://givingtuesday.bcause.bg/, което BCause домакинства.

През 2018г. участват кампании с 8 апела, които търсят дарения, част от тях – за първи път. Като част от инициативата, която стартира на 16 ноември, ще бъде проведен Форум Щедрият вторник на 27 ноември, на който създатели  на кампаниите и техни известни поддръжници- актьори, певица и .. група деца, ще разказват за каузите си.

Тази година организаторите са подготвили 2 наръчника – за компании и за организации, с идеи за дарителски и доброволчески акции в деня и около него. Никой не притежава Щедрият вторник и всяка организация и отделен човек може да допринесе за добрия шум в инициативата, според своя цел, фокус или ъгъл към нея.

Партньор и домакин е Асоциация за развитие на София.

Форумът #ЩедриятВторник ще се проведе на 27.11.2018, вторник, от 16,30 до 19,00 часа на ул. Сердика №1.

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg