Publicis Groupe България с нов главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите

Николай Неделчев встъпва в длъжност председател на съвета на директорите на Publicis Groupe България и предава задълженията си на главен изпълнителен директор на Весела Апостолова, която понастоящем е главен оперативен директор и изпълнителен директор на творческия и комуникационен бизнес
Publicis Groupe, една от най-големите комуникационни и маркетинг групи в България, обявява назначаването на Николай Неделчев като председателна съвета на директорите и Весела Апостолова като главен изпълнителен директор, считано от 01 юни 2021 г.

Като председател на борда, Николай Неделчев ще има ключова лидерска роля на бизнес съветник за определянето на стратегическото позициониране на Publicis Groupe, докато Весела Апостолова, в качеството си на главен изпълнителен директор, ще ръководи бизнеса на творческите, медийни и комуникационни звена и на отдела за разузнаване на социалните мрежи в компанията и ще продължава успешното ѝ затвърждаване в доверен партньор на клиентите на пазара. Заедно, Николай и Весела ще работят върху бизнес развитието на компанията, като разнообразяват портфолиото от клиенти, разработват нови бизнес решения и дефинират нови и напредничави подходи за рекламната индустрия.

„Горд съм с успехите, които Publicis Groupe България постигна през годините, най-вече през изминалата година, когато светът преживя глобална пандемия. Като изпълнителен председател, ще съм ангажиран да напътствам правилното позициониране и развитие на бизнес стратегията ни от регионално към локално ниво, докато работя заедно с Весела. Силно вярвам, че Весела, в ролята си на главен изпълнителен директор, ще помогне на нашия бизнес и нашите клиенти да се трансформират, за да успеят в бързо променящата се бизнес среда. Publicis Groupe винаги е била компания новатор, която е променяла начина, по който творческите маркетинг комуникации са работели и са постигали резултати. Весела притежава нужните бизнес и лидерски умения, за да развие нашата отличимост до следващото ниво.“ – казва Николай Неделчев, председател на съвета на директорите на Publicis Groupe България.
Стратегията на компанията в България ще следва регионалната и глобална посока на Publicis Groupe, която се фокусира върху способността да се създават, изграждат и управляват творчески решения от край до край. Това отваря възможности за развитие на компаниите в света на платформите, стъпвайки на истинска идентичност на потребителите, създавайки динамични творчески послания, комуникирани в точния момент, прецизирайки мащаба на медийните канали и медийни инвестиции в правилните платформи, както и създавайки директни взаимоотношения с потребителите.

Променящата се икономическа, социална и дори политическа действителност влияе значително на нашите клиенти, тяхната индустрия и техните цели. Сега повече от всякога, бизнесите трябва да прегърнат иновативното мислене и да бъдат гъвкави, когато става въпрос за маркетинг и комуникации. В днешно време маркетинг комуникациите не са отделна част от бизнес процесите, а са фундаментален и трансформиращ аспект на бизнеса и неговата връзка с потребителите. С ентусиазъм очаквам да наложим глобалната визия на Publicis на нашия пазар и заедно с Николай да продължим да изграждаме успешни локални решения, които да помагат на нашите клиенти да успяват и да се развиват.“ – споделя Весела Апостолова, главен изпълнителен директор на Publicis Groupe България.
Весела, в новата си длъжност, ще се отчита директно на Николай Неделчев и на Андонис Пасас, главен изпълнителен директор за Гърция и Югоизточна Европа на Publicis Groupe.

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена – Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom. Организирана по модела „Power of One“, компанията осигурява централизиран достъп до инструментите и експертизата на екипите.

Publicis Groupe България e център за върхови постижения в разузнаването на социалните мрежи. Екипът от експерти работи с множество офиси от глобалната мрежата на Publicis, покрива над 25 езика и анализира тенденции още преди те да са станали известни на потребителите.

 

За Publicis Groupe – The Power of One

Publicis Groupe е лидер в комуникациите в глобален план и в България и предлага цялостен модел на работа – от стратегическо консултиране до ефективно изпълнение, съчетавайки маркетинг и дигиталната бизнес трансформация. Publicis Groupe партнира на клиентите в тяхното бизнес развитие, като осигурява централизиран достъп до експертизата на екипите и акцентира върху персонализираните и индивидуални маркетингови решения.

Publicis Groupe България обединява девет специализирани звена – Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom, които работят в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, маркетинг към купувача и комуникация на местата на продажба, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални маркетингови и бизнес решения, производство на аудиовизуални продукти, медийни стратегии и медийно планиране и купуване.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg