Търси се: най-добрите PR кампании в България

• 22-то издание на конкурса PR Приз включва 14 конкурсни категории и ще се проведе под надслов “Силата на думите. Думите на силата”
• Категорията “Имиджмейкинг” се завръща в конкурса, за да покаже най-добрите проекти през изминалата година при изграждането на имидж

Конкурсът PR Приз 2022 ще отличи най-добрите комуникационни кампании в България за 22-ри път. Създаден през 2001 г. от най-старата организация на PR специалистите у нас, БДВО, конкурсът е един от най-разпознаваемите формати сред комуникационни експерти и единственият, за който се изисква защита на кампанията пред панел от доказани професионалисти. Тази година PR Приз ще се проведе под надслов “Силата на думите. Думите на силата” и от Българското дружество за връзки с обществеността споделят, че се очаква рекорден брой заявления за участие. Желаещите да се включат в конкурса могат да го направят до 9 май 2022 г., като кандидатстването е изцяло онлайн през страницата на PR Приз 2022 на уебсайта.
PR експертите ще мерят сили с кампании в категориите “Корпоративна комуникационна кампания”, „Кампания за устойчиво развитие“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Комуникационна кампания за работодателска марка“, а от тази година ще бъде добавена и категорията “Имиджмейкинг”.
По традиция журито на PR Приз е съставено от опитни комуникационни експерти с различни профили и задълбочени познания в редица сектори. Традиционните открити представяния, на които кандидатите за призовете ще защитават публично проектите си, ще се проведат в периода 13-15 май. Всеки участник ще бъдат уведомен по имейл за часа и деня на презентиране, не по-късно от 10 май 2022 г. Церемонията по награждаването ще се проведе на 19 май 2022 г. като кулминация в рамките на традиционния PR Фестивал, организиран от БДВО.
“Светът претърпя промяна през последните две години, променихме се и самите ние, а PR професията е сигурен лакмус за еволюцията в обществените нагласи. С напредването на технологиите и комуникациите забелязваме съществени промени при изграждането на имидж – било то за компания или отделна личност. Това е и една от причините да върнем категорията “Имиджмейкинг” в конкурса. Радваме се, че и тази година ще наградим най-добрите PR кампании в България и като организатори апелираме към наши колеги да представят проектите си. В България има добри комуникационни специалисти и качествени кампании, редно е те да бъдат оценени подобаващо,” каза Анита Бедин, председател на УС на БДВО.
Заявки за участие могат да бъдат подавани в периода 31 март до 9 май 2022 г. Първият етап от журирането ще бъде проведен в периода 9-12 май, а от 13 до 15 май кампаниите ще бъдат представени пред журито на конкурса. Победителите ще бъдат обявени на 19 май 2022 г.

***
За повече информация
Контакт: Диляна Йорданова
Имейл: office@bdvo.org
Телефон: 0885 314 109

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg