PR Фестивал 2022 „Силата на думите. Думите на силата.”

На 18 и 19 май 2022 г. в литературен клуб “Перото” в гр. София ще се проведе PR Фестивалът на Българското дружество за връзки с обществеността под надслов „Силата на думите. Думите на силата.“ Тази година фокусът на традиционния фестивал ще бъде професионалната комуникация в контекста на глобални събития като войната в Украйна. Представители на медийния и комуникационен бранш у нас ще дискутират ролята на медиите и бизнеса по време на конфликти, както и потенциалните кризи за сферата на обществените комуникации вследствие от такива събития.

Тази година програмата на PR Фестивала ще привлече практици и академици както от България, така и от чужбина. Първият фестивален ден ще стартира на 18 май с академичен омнибус на Българската академична асоциация по комуникации, който ще представи практически изследвания и ще даде научно обяснение на наблюдаваните процеси.

Проф. Емил Григоров, преподавател по философия в колежа „Гарно“, Канада, ще открие конферентната част на Фестивала с лекция за интелектуалната свобода и крайната необходимост от нейното извоюване днес за формирането на интелектуално и морално отговорни граждани.

Темата ще бъде обсъждана и в откриващата дискусия „Думите на силата“. Своите гледни точки ще представят проф. Георги Лозанов, Спас Крайнин от БНР, Емил Спахийски от Телеграф и Марина Стоименова от Евронюз, а разговорът ще води Доника Ризова. Насоки как да подхождаме критично към новините и да различаваме езика на омразата и doublespeak (от англ. “двойно говорене”), ще даде проф. Андреана Ефтимова от ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.
Журналистът на NOVA Лора Крумова и преподавателят в Нов български университет проф. Веселин Методиев ще представят в самостоятелен панел гледни точки към медийното противодействие на дезинформацията, която много често разделя българското общество. Те ще дадат примери от съвместната инициатива на Новините на NOVA и НБУ – общия телевизионен проект „Гласът на науката“. В поредица от 9 разговора, журналистите на NOVA и NOVA NEWS обсъдиха с преподаватели от университета последните научни изследвания за COVID-19 и влиянието му върху различни аспекти от живота.

Първият ден от Фестивала, ще приключи с коктейлно парти между финансови PR специалисти и журналисти със свободен вход за всички, които искат да се включат.

Вторият ден от Фестивала, 19 май, ще започне с дискусия на тема „Комуникации и управление на промените” с участието на Екатерина Анчева, директор „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“ в УниКредит Булбанк, Силвия Костова, директор “Корпоративни комуникации и маркетинг” в Пощенска банка и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1.

Денят ще продължи с разговор на тема „Как бизнесът променя обществото – добри практики и нужди“ с участието на Георги Минев, главен редактор на Money.bg, Ирина Порузян, търговски директор в НетИнфо, Макс Гурвиц, управляващ партньор на Vitosha Venture Fund и Андрей Бъчваров, основател на AntHill, с модератор Пепи Димитрова, управляващ партньор в pr2 и председател на Комисията по професионална етика на БДВО.
Последният дискусионен панел в рамките на Фестивала ще бъде свързан с работодателската марка и посланията, чрез които я изграждаме един работодателски бранд. В този панел участие ще вземат Станимира Ковачева, директор Global Employer Branding and Recruitment Marketing в Tek Experts, Виктория Добринова, маркетинг мениджър в Career Show и други.

В рамките на Фестивала са планирани представяния по темите за дезинформация, проверка на факти, на различни решения за медиен мониторинг и управление на комуникациите. Пълната програма можете да намерите тук: Програма на PR Фестивал 2022

По традиция PR Фестивалът ще завърши с официалната церемония по връчване на наградите PR Приз 2022. 

PR Фестивалът се провежда с подкрепата на A1, Евроинс и Пощенска Банка, с медийното партньорство на БНР, btv, Нова ТВ, Нет инфо, Web cafe, money.bg, Ентърпрайз и със специалната подкрепа на Кока Кола, Qwell, Terra Tangra, “Старият месар”.

Криетйтив партньор: The Smarts

Регистрирайте се, за да запазите мястото си на PR Фестивала!

PR Фестивал 2022

  • Моля, посочете Вашето професионално занятие

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg