проф. д-р Ана Ади
Тема: „Media Literacy as responsibility: reflections on the future of communications in a VUCA and post-truth world“

Проф. Ади определя себе си като дигитален хуманист и консултант по връзки с обществеността. Работата и през последните години се съсредоточава най-вече върху възгледите за PR в зависимост от пола, (дигитално) разказване на истории и оценка и измерване на връзките с обществеността и КСО.

Работила е с американски и европейски клиенти, както от бизнес сферата, така и от нестопанския сектор, включително Netlog от Белгия, Help Our World от Бразилия, Coca-Cola в Румъния, Deloitte в САЩ, Fresenius Kabi в Германия и Continental Tyres. Говориител е на различни събития по света, включително престижната Европейска среща на върха по комуникациите.

В момента преподава връзки с обществеността/корпоративни комуникации в Университета за приложни науки Quadriga в Берлин. Преди това изнася лекции и провежда изследвания в Обединеното кралство, Белгия и Бахрейн.

От 2015 г. председателства Digital Communication Awards , вълнуващо състезание, което празнува иновациите, креативността и стратегическите приложения на цифровите комуникации.

През 2019 г. стартира Women in PR , подкаст серия, включваща интервюта с жени, които се занимават с PR (като изследване, практика или и двете) и са го накарали да блести.

Завършва докторска степен в Университета на Западна Шотландия, с проект, фокусиран върху оформянето на човешките права в Китай по време на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., както е направено от олимпийски организатори, международни групи за застъпничество, онлайн традиционни медии и тяхната общественост. Преди моята докторска степен съм изучавал връзки с обществеността, стратегическа комуникация, управление и бизнес комуникация в Румъния , Белгия и САЩ .

В миналото пише за различни блогове, включително Culture @ the Olympics и Travel.PRwave.ro .

 

доц. Георги Лозанов
Тема: „Обратно влияние на постистината върху социалната реалност – фалшиви събития“

Доц. Лозанов завършва „Философия“ в Софийския университет през 1981 г. Работи в списание „Българско фото“ между 1983 и 1989 г., а след това е редактор и заместник-главен редактор на вестник „Култура“ (от 1989). Главен редактор на списание „Егоист“ (в последните две години от съществуването му – 2004-2006). Главен редактор на списание „Пет звезди“ (2006-2010).

Доцент във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет (от 1994). Гост преподавател в Нов български университет, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Ръководител на катедра „Печат и книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“ (1995-1998 и 2004-2010).

От основаването на медиен регулаторен орган в България е негов член:

  • 1997-2001: Национален съвет за радио и телевизия (НСРТ), от президентската квота
  • 2001-2004: Съвет за електронни медии (СЕМ).
  • От 2010 отново е член от парламентарната квота и председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) и негов председател.

От откриване на галерия СИБАНК е неин художествен консултант (2003-2011).От 2004 до 2006 е председател на Настоятелството на Център за изкуства „Сорос”.

От 2004 до 2007 е председател е на управителния съвет на Българската медийна коалиция.

Лозанов е автор на повече от 100 научни студии и над 200 статии, посветени на въпросите на електронните и печатните медии, културологията, изкуствознанието философията,естетиката и литературната критика, както и на стотици публикации в пресата и изяви в електронните медии. Автор на осем телевизионни филма. Има над 100 участия в български и международни конференции, посветени на медиите и философията; участва в над 30 проекта в областта на медиите. Издал е книгите „Какъвто трябваше да бъда”, „Мое дясно”, „Пластики и прочити”, „Емил Стойчев”, сценарист е на филмите „Малкият принц” и „И България е една голяма грешка”.

Съставител (заедно с Орлин Спасов) и автор на текстове е в сборниците: „Медии и митове”, “Медии и преход” (заедно с Лиляна Деянова), „Вестникът”, „Лидерът”, „bTV: новата визия”, „Медиите и политиката”.

Колумнист е на вестник „Стандарт“ (1992-1995) и на вестник „24 часа“ (2003-2010).

Член-основател е на Българско фотографско сдружение, Център за независима журналистика, фондация „Медийна демокрация”. Член на журито на наградата „Съвременна българска драматургия“, организиран от фондация АСКЕЕР. Дългогодишен председател на журито на Деветия медиен фестивал за радио и телевизионни програми за изкуство и култура „Осмата муза“, организиран от НДК. Член на журито на конкурса „Снимка на годината – България 2012“, организиран от Canon Bulgaria.

Носител на награди в сферата на медиите и културата.

Автор и водещ на телевизионното предаване „Необичайните заподозрени“ Bulgaria ON AIR (2017)