Employer Branding Forum 2019 БИТКАТА ЗА ТАЛАНТИТЕ

На 12 декември 2019 г. в Полиграфия офис център ще се състои фоума на b2b media за работодателска марка под мотото “Нов свят на работното място”. Форумът ще се фокусира върху най-успешните кампании за изграждане на работодателска марка през изминалата година. В отделните презентации ще се дискутират теми като нуждата от посланици на марката, иновациите при ангажиране на служителите, позициониране на компаниите като атрактивни работодатели, различните техники за привличане и задържане на талантливи служители.
Изграждането на успешна работодателска марка е сред най-значимите тенденции през последните години. На предстоящия форум експертите от индустрията ще споделят добри практики за брандинг на работодателите, а представители на агенциите – за комуникационните кампании и изграждане на бранд репутацията.
Форумът ще стартира с презентация на Николай Неделчев, Publicis Groupe България за създаването на конкурентноспособна работодателска марка в динамична маркетинг среда. Ще бъде разгледан въпросът как да се възприеме единен подход за марката, който да гарантира съответствие на посланията към различните групи потребители, корпорациите и работодателите чрез интегрирани стратегии и последователни послания в кампаниите.
Последващата панелна дискуя на тема Битката за талантите ще бъде модерирана от Катя Димитрова, Interpartners Communications Group с участници Радомир Чолаков от „Каолин“ ЕАД, Елена Маринова от Мусала Софт, Светлозар Петров, JobTiger, Методи Георгиев от Иинициатива ‘Твоето бъдеше е тук и Станка Стоянова, BHTC България.
Успешните работодателски кампании и техните стратегии за брандинг ще бъдат представени от Мила Миленова, ОББ и член на УС на БДВО и Силвия Костова, Пощенска банка.
Панел, посветен на изграждането на посланици на марката чрез истории, модериран от Албена Чешмеджиева, ще фокусира вниманието върху ползите от сътрудничеството и координацията с ключови позиции в компаниите за оптимизиране на възприятията на служителите. Ще бъдат представени най-добрите практики при изграждането на работодателска марка. Доц, д-р Александър Христов, “Параграф 42” и зам-председател на Обществения съвет на БДВО ще говори каква е ефективната комуникация за успешно управление на таланти. Ще бъдат разгледани теми за новия модел макретинг за привличане на таланти спрямо традиционните методи за подбор на персонала и как да се изгради работодателска марка, като се променят възприятията на кандидатите. Пепи Димитрова, PR2 и член на УС на БДВО ще представи темата „Как да увеличите продажбите чрез вътрешни събития”.
В панела, посветен на тайните на лидерите, които отговарят за въвеждането на нови стратегии ще бъде разгледан въпроса колко е важно да се синхронизират ценностите на компанията с посланията, които висшето ръководство дава чрез своето поведение и действия. Участници са Жасмина Маринова, компания Нетера и доц. д-р Наталия Футекова, ERP.BG и член на УС на БАИТ.
Участниците във Форума ще имат възможността да се срещнат с Краси Георгиев, ултрамаратонец от световна величина, успешен треньор и мотивационен лекторм който ще разкрие какви са тайните на успеха.
Вергиния Къшева – Накова, Training Academy и Нели Бенова, Апейрон Академи, ще говорят как се изгражда работодателска марка с „цел”, какви са успешните стратегии и привеждането им в действие във всеки момент от жизнения цикъл на служителите, за да се подпомогнат талантите.
Мартин Попов, Interactive Share ще представи темата за възвръщаемостта на инвестициите на успешните работодателски кампании. Как да се възприеме единен подход за марката, който да гарантира съответствие на посланията към различните групи потребители, корпорациите и работодателите чрез интегрирани стратегии и последователни послания в кампаниите.
Събитието ще приключи с Mastermind Workshop – един различен подход към ежедневието, с участието на Надя Ванева, 3CON и Андрей Илиев, Leader Academy.

По време на Форума ще бъде обявено и новото издание на наградите Employer Branding Awards Bulgaria by b2b Media от Надя Маринова, Главен редактор на b2b Media и Детелина Смилкова, НUMAN POTENTIAL CLUSTER HPC

Employer Branding Forum се провежда за трета година в партньорство с БДВО, БАПРА и БАУХ.

78081161_10156751533720835_5792324759471521792_o

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg