Cоmmunication multi sourcing landscape, работа с агенции и Crowdsourcing и/или Оutsourcing бяха сред дискутираните теми по време на Десетия PR фестивал

13233086_10154501608239796_7960847295988136899_nПо време на Десетия PR фестивал, посветен на темата Communication Multi Sourcing, в програмата бяха включени три дискусионни панела.
Първият бе на тема “Cоmmunication multi sourcing landscape”, негов модератор беше Радина Ралчева – председател на БДВО, а участие в него взеха Катрин Иванова, Investor.bg, Eлена Кръстева, Софарма АД, Ани Маринкова, Леново България, които дискутираха теми като тенденции и трудности в процеса, предимства и недостатъци на процеса и средата, както и въпроса с доверието при възлагането на външни подизпълнители .

13256427_10154501621144796_4509355243280283298_nВторият дискусионен панел бе посветен на работата с агенции.
В него участие взеха Александър Бонев, Мениджър „Външни комуникации“, Мтел, който говори за Провеждането на конкурси – методология, принципи; Иванка Джолева-Минйоти, мениджър “Corporate and Government Affairs”, която сподели опита си по темата как подхождат големите мултинационални към европейския пазар като единен; Анелия Милкова, управляващ директор, Chapter 4 България, която разказа за брифовете и определянето на бюджети, а Емил Георгиев, изпълнителен директор на Декони; Диана Пазаитова, управляващ директор на Fama Consulting споделиха за процеса през очите на агенциите – клиентите, бюджетите, времето, талантите.
Модератор на панела бе д-р Александър Христов – лчен на УС на БДВО.

13239329_10154501615214796_1482248416666311137_nТретият и последен за Десетия PR фестивал дискусионен панел обхвана темата “Crowdsourcing и/или Оutsourcing”.
Обсъдени бяха темите “Равностойни ли са двете неща?”, “Кое е по-работещо за комуникациите?”, “Какво да правим с дигиталните комуникации – да ги възложим навън или да ги управляваме вътрешно?” и “Можем ли да разчитаме на „тълпата” за ефективни дигитални резултати?”. Спикъри в този панел бяха Юлиян Михов, директор “Бизнес развитие”, Ernst & Young България, Десислава Бошнакова, ROI Communication, Георги Малчев, управляващ съдружник в xplora.bg и Ален Попович, основател на Social Me, а негов модератор беше Венцислав Савов – редактор на сп. Мениджър.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg