Денят на Бернайс – Смисълът на думите в ерата на фалшивите новини

Когато дезинформацията надделява, думите и посланията имат сила да променят възприятията и да помогнат на хората да вземат информирани решения

На 24-ти и 25-ти ноември ще се проведе деветото издание на фестивала “Денят на Бернайс”. Темата тази година е „Смисълът на думите в ерата на фалшивите новини“.

В първия ден от събитието ще се проведе ежегодният студентски конкурс Като Бернайс.  За поредна година студентите от всички университети в България ще бъдат предизвикани да представят своите тези по тема, свързана с основната за “Денят на Бернайс”. Тази година разглеждания въпрос е „Социалните мрежи и ролята им за фалшивите новини – приятел или враг?“

Събитието ще продължи на 25-ти ноември с кръгла маса  на тема “Кръгът на недоверието. Създава ли смисълът на думите доверие?” с участието на водещи журналисти, социолози, комуникатори и бизнес лидери от различни сектори. По време на втория ден от събитието ще бъдат наградени и най-добрите участници в студентския конкурс.

Фестивалът “Денят на Бернайс”, обединява общността на специалистите по комуникация в България. Двудневното събитие има за цел да покаже важността на професията, както и реалните резултати от работата на специалистите. Това събитие дава възможност нашата професия да се развива, а ние, PR специалистите в България да бъдем част от този процес.

Следете сайта и страницата на БДВО във фейсбук, където ще бъдат представени участниците в дискусията на 25-ти ноември, ще бъде публикувана допълнителна информация за студентския конкурс, както и важни детайли как може да станете част от инициативите.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg