92 проекта в общо 14 категории ще се състезават за престижните отличия PR Приз 2019 Influencing the Influencers

Церемонията по награждаване ще се състои на 16 май от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“

Най-сериозна е конкуренцията в категория „Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност

Общо 30 организации представят рекордния брой от 92 проекта в тазгодишното издание на конкурса PR Приз Influencing the Influencers, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). От тях комуникационните агенции са 18, а представените компании, неправителствени организации и институции – 12.

Най-много проекти ще се състезават в категориите „Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, „Дигитална кампания или проект“ и „Комуникационен проект за продукт или услуга“. Обновената категория „Имиджмейкинг и/или кампания с инфлуенсъри“ предизвика сериозен интерес, като в нея за статуетка сили ще премерят 8 проекта.

През тази година, председател на журито на PR Приз ще бъде Асен Асенов – Директор „Корпоративни комуникации”, ПОК „Доверие”. Асенов е бивш Председател на БДВО, а към момента председател на новосъздадения обществен съвет на организацията.  В състава на Обществения съвет влизат също:  Илияна Захариева – Председател на БДВО, директор „Корпоративни комуникации”, А1; доц. д-р Александър Христов – зам. председател на обществения съвет, управляващ партньор, Параграф 42; Виктория Блажева – Директор „Комуникации“, първи вицепрезидент и Diversity Manager, УниКредит Булбанк., Ирина Йорданова – Директор Проекти, публични комуникации и КСО, КРИБ, Кирил Вълчев – автор и водещ в Дарик радио, Жаклин Цочева – директор „Пъблик афеърс и комуникации“, Кока-Кола HBC България, Евелина Славкова – съосновател на социологическа агенция „Тренд“.

“Статуетките на PR Приз значат много в нашата професия. С почти 20-годишната си история, конкурсът е утвърден като обективно признание за професионализъм в комуникационната сфера в България. Нашата амбиция е да продължим да го развиваме, но без да променяме основните му принципи и ценности. Затова търсим най-добрата хармония между познатите за конкурса и журито фигури, приемствеността – в лицето на членовете на Обществения съвет, и колегите от другите професионални организации”, коментира Илияна Захариева

В журито на PR Приз 2019 влизат още: Силвия Симова – началник на отдел  “Връзки с обществеността”, БНТ ; Мария Гергова-Бенгтссон – Председател на БАПРА, изпълнителен директор United Partners; Росица Вартоник – основател и директор на фондация „Инициатива за финансова грамотност“; Свилен Стрезов – член на управителния съвет на БАР,  директор дивизия „Продукти без лекарско предписание“ в Актавис; Ванина Ханджийска – блогър, инфлуенсър и PR експерт; Георги Малчев – член на УС на IAB, управляващ директор XploraBG ; София Пенева – председател на УС на БАКА и Стефан Серезлиев – зам.-председател на БААК.

Кандидатстващите проекти ще бъдат оценявани на два етапа – на представените материали и на публична защита. Живите презентации ще се проведат в периода 10-12 май в Sopharma Business Towers.  График на откритите представяния ще бъде публикуван в сайта на БДВО, не по-късно от 7 май 2019 г.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg