48 проекта ще се борят за наградите в PR приз 2014

В 14-тото издание на най-стария и авторитетен конкурс в сферата на Връзки с обществеността – PR приз, ще се състезават общо 48 проекта. Най-голяма е конкуренцията в категориите “CSR проект – бизнес сектор” с 9 проекта; “Специално събитие” – 8 проекта и “Зелени комуникации и градска среда” – 6 проекта. Проекти има в 13 от 14-те конкурсни категории, вкл. и в “Кризисен PR” и “Политически PR”, в които рядко има желаещи да покажат своите постижения пред публика.

Откритите представяния на проектите ще се проведат на 21 и 22 юни във зала 13 на Факултета по журналистика и масова комуникация, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе на 26 юни в х-л Хилтън и е кулминационната точка в програмата на Осмия PR Фестивал в България.

PR приз 2014 и Осми PR фестивал се осъществяват с любезното партньорство на:  ЗАД “Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” и Софарма АД

Ексклузивен телевизионен медиен партньор – BulgariaOnAir

Медийни партньори: БТА, Дир.бг, списание Мениджър, Инвестор.бг, b2b magazine, Булфото, newmedia21.eu, маркетинг 360

Домакини на проявите: Факултет по журналистика и масова комуникация и хотел Хилтън София

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg