42 закона на ПР – между сериозността и усмивката в комуникациите

Премиерата на книгата на д-р Александър Христов, която се състоя на 28 ноември 2019 г. в Дома на книгата, даде началото на Деня на Бернайс – събитие, посветено на бащата на професията ПР, Едуард Бернайс.
Премиерата на книгата събра комуникатори, които станаха свидетели на откровено и забавно видео с 42 неизвестни факта за автора, създадено от негови колеги, сред които изключителната му способност за боравене с карти и възможността за „късно кафе” към 7.30 сутринта. Желаещите имаха възможност да закупят книга и да получат автограф от доц. Христов.
„42 закона на ПР” е книга, написана във ФБ. В нея са събрани проблясъци, които формулират тайните на успеха в комуникацията. „Публикувани първо привидно спонтанно, тези правила са хирургически точни и категорични колкото Законите на Мърфи и имат всички шансове да достигнат тяхната популярност.”, според антоцията към книгата.
Книгата е инициатива на PRAKTIKA и на ПР агенция Параграф 42, част от голямото комуникационно семейство на The Smarts. Тя оживява с илюстрациите на Милена Вълнарова.
Д-р Александър Христов е ПР специалист и университетски преподавател, зам.-председател на Обществения съвет на БДВО и съосновател на ПР агенция Параграф 42. Опитът му с кампании и клиенти през последните 20 години му е дал много знания, но и уюта на (само)иронията.

20191128_194407

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg