#ЩедриятВторник – денят, в който даряваме и празнуваме щедростта

0

Дари за кауза, която ти е на сърце!” е девизът на #ЩедриятВторник през 2020, който тази година ще се отбележи на 1 декември и е в партньорство и с БДВО

За четвърта поредна година  #ЩедриятВторник ще се отбележи и в България, с едномесечна дарителска онлайн кампания в Платформата.бг и в ДМС 17777. Очаква се в кампанията да се включат повече от 50 организации и фирми. 12 организации ще бъдат специално подкрепени с участието им в Акселератор #ЩедриятВторник, който се организира за първи път. В него участниците ще получат обучение, индивидуален ментор и комуникационна помощ. На тяхно разположение отново ще бъдат и Наръчниците за организации и фирми, със съвети какво могат да направят на този ден.

Тази година видеоклипът #GT2020 е изцяло посветен на български организации и тяхната отдадена работа на деца, младежи, възрастни, българската култура и природа:  https://www.youtube.com/watch?v=yqUv89FpRF0&fbclid=IwAR2qLJw3WKi1MCxT1HAd7ig7vpExWAFhOXYC17m_kAZWYCCJQRKH3nlr22Y

Цялата информация ще бъде качвана на http://givingtuesday.bcause.bg

Защо Фондация BCause е българският партньор на #ЩедриятВторник? Фондация BCause е дарителска организация, която работи за развитие на дарителството и социалните инвестиции. Една от важните ни дейности е да популяризираме и подкрепяме дарителски каузи, като предлагаме лесни и удобни начини за даряване. С тази цел инициираме и участваме в специални проекти, които информират, анализират, вдъхновяват и празнуват дарителството и благотворителността. Всяка година подкрепяме повече от 200 кампании да набират средства чрез платформата за изпращане на дарителски SMS-и и онлайн дарения DMS 17777, дарителската онлайн платформа Platformata.bg и системата ни за дарителство по ведомост.

За #ЩедриятВторник / #GivingTuesday Както всяка година от 2012 насам,  в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си.

Share.

Comments are closed.