Участници в дискусия “Денят на Бернайс” 2020

0

Велислава Попова, журналист. Вярва в журналистиката и все още във възможността в България да се прави почтена, отговорна и достойна журналистика. От края на 2008 г. е главен редактор на „Дневник“. От началото на 2018 г. отговаря и за съдържанието и стратегията на проектите, свързани с маркетинг през съдържание в „Икономедиа“.
Започва работа в медийната група през 1998 г. в „Капитал“, където е репортер и редактор. От 2004 до 2008 г. е маркетинг директор на „Икономедиа“. Завършила е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирала е в САЩ и Германия. Участвала е в изследване на собствеността на медиите в Централна и Източна Европа и в проект на Международната асоциация на вестниците (WAN), който разработва сценарий за бъдещето на вестниците след 10 години.

Д-р Илия Вълков е член на Управителния съвет на АЕЖ-България, работи като политически коментатор в Клуб Z и университетски преподавател. Има опит като репортер и коментатор за различни авторитетни медии в България (Дневник, Сега, Дарик радио), водещ на актуални и дискусионни телевизионни формати.
Той е магистър по социология и доктор на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Автор е на множество научни публикации и на монографията „Комуникация на граждански движения“. Щатен преподавател в УНСС по дисциплините медии и политика, медийна регулация, радио и телевизионна журналистика.

Анета Алашка е магистър по българска филология и по журналистика (СУ „Св. Климент Охридски). Специализирала е в областта на управлението на човешките ресурси и управление на проекти.
Работи в сферата на PR на НПО от 1997 г., а от 2002 г. отговаря за комуникациите на БСК.
Автор е на публикации в медиите по обществено-политически и социални теми. Има богат опит като лектор в семинарни форми на обучение в областта на публичните комуникации.
Консултант в сферата на PR на неправителствени организации. Има опит при изпълнение на проекти с европейско финансиране, в частта за комуникационните дейности.
Съучредител и член на Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към Съюза на българските журналисти.

 

Кремена Георгиева е доктор по реторика и ПР. Тя е практик с повече от 15 години опит в масовите комуникации, като през последните 7 години специализира в обществените комуникации. Специалността й са кризисните комуникации. Оглавявала е комуникациите в Mинистерството на околната среда и водите и в Mинистерството на труда и социалната политика. В последните 3 години тя е част от екипа на Столична община и отговаря за управлението на комуникацията на зелените теми там. Носител е на множество награди за успешни комуникации, включително и на 1во място на наградите “ПР Приз” за комуникацията на пенсионната реформа.

Пепи Димитрова е собственик на комуникационна агенция пr2 и има над 15 години опит във връзките с медиите и изграждането и поддържането на корпоративен имидж. Била е репортер в сутрешния блок на NOVA, както и мениджър комуникации в най-големия холдинг в сферата на недвижимите имоти у нас – AG Capital. Като независим консултант се грижи за имиджа на различни браншови и професионални организации. Избрана за член на Управителния съвет на БДВО през ноември 2017 г., а от 2021 е председател на Комисията по професионална етика на БДВО.

Силвия Великова, журналист

Share.

Comments are closed.