Участници в дискусия “Денят на Бернайс” 2020

Велислава Попова, журналист. Вярва в журналистиката и все още във възможността в България да се прави почтена, отговорна и достойна журналистика. От края на 2008 г. е главен редактор на „Дневник“. От началото на 2018 г. отговаря и за съдържанието и стратегията на проектите, свързани с маркетинг през съдържание в „Икономедиа“.
Започва работа в медийната група през 1998 г. в „Капитал“, където е репортер и редактор. От 2004 до 2008 г. е маркетинг директор на „Икономедиа“. Завършила е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирала е в САЩ и Германия. Участвала е в изследване на собствеността на медиите в Централна и Източна Европа и в проект на Международната асоциация на вестниците (WAN), който разработва сценарий за бъдещето на вестниците след 10 години.

Д-р Илия Вълков е член на Управителния съвет на АЕЖ-България, работи като политически коментатор в Клуб Z и университетски преподавател. Има опит като репортер и коментатор за различни авторитетни медии в България (Дневник, Сега, Дарик радио), водещ на актуални и дискусионни телевизионни формати.
Той е магистър по социология и доктор на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Автор е на множество научни публикации и на монографията „Комуникация на граждански движения“. Щатен преподавател в УНСС по дисциплините медии и политика, медийна регулация, радио и телевизионна журналистика.

Анета Алашка е магистър по българска филология и по журналистика (СУ „Св. Климент Охридски). Специализирала е в областта на управлението на човешките ресурси и управление на проекти.
Работи в сферата на PR на НПО от 1997 г., а от 2002 г. отговаря за комуникациите на БСК.
Автор е на публикации в медиите по обществено-политически и социални теми. Има богат опит като лектор в семинарни форми на обучение в областта на публичните комуникации.
Консултант в сферата на PR на неправителствени организации. Има опит при изпълнение на проекти с европейско финансиране, в частта за комуникационните дейности.
Съучредител и член на Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към Съюза на българските журналисти.

 

Кремена Георгиева е доктор по реторика и ПР. Тя е практик с повече от 15 години опит в масовите комуникации, като през последните 7 години специализира в обществените комуникации. Специалността й са кризисните комуникации. Оглавявала е комуникациите в Mинистерството на околната среда и водите и в Mинистерството на труда и социалната политика. В последните 3 години тя е част от екипа на Столична община и отговаря за управлението на комуникацията на зелените теми там. Носител е на множество награди за успешни комуникации, включително и на 1во място на наградите “ПР Приз” за комуникацията на пенсионната реформа.

Пепи Димитрова е собственик на комуникационна агенция пr2 и има над 15 години опит във връзките с медиите и изграждането и поддържането на корпоративен имидж. Била е репортер в сутрешния блок на NOVA, както и мениджър комуникации в най-големия холдинг в сферата на недвижимите имоти у нас – AG Capital. Като независим консултант се грижи за имиджа на различни браншови и професионални организации. Избрана за член на Управителния съвет на БДВО през ноември 2017 г., а от 2021 е председател на Комисията по професионална етика на БДВО.

Силвия Великова, журналист

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg