59276169_701320776937540_4371556853629321216_nДоц. д-р Стефан Серезлиев работи академично и професионално в областите на Интегрираните маркетингови комуникации, брандинга, дизайна, визуалната реторика и семиотика повече от 25 г.

Един от основателите на някои от първите чуждестранни комуникационни агенции в България като PBI Integrated (US) през 1992 г., а впоследствие и творчески директор на българските представителства на международни комуникационни структури McCann Sofia, GGK Sofia, Euro RSCG Sofia (HAVAS), DM&B и др.

Участвал е в редица национални и международни конференции, проекти и журита в областите на креативните индустрии, интеркултурните комуникации, ИМК и брандинга; ръководи академични и професионални семинари, вътрешнофирмени обучения; консултира компании и комуникационни агенции в областите на мениджмънта на интегрираните маркетингови комуникации и брандинга, оптимизиране на  творческия процес и стратегическото  творческо планиране.

Член на: Борд на Институт по реторика и комуникации; Борд на Център за креативни индустрии, медии и нови технологии; Борд на Superbrands Bulgaria; Съюз на Българските Художници (Графичен дизайн); Съюз на Българските Журналисти (член на Комисия за научно-практически изследвания и анализи на съвременната журналистика); American Academy of Advertising; Ico-D (International Council of Design) и др.

Един от основателите на Българската Академична Асоциация по Комуникации (БААК), неин дългогодишен председател и сегашен зам.-председател.