Стартира приемането на заявки за PR Приз 2023: PRовокатори на PRомени

  • Приемът на проекти в конкурса ще продължи до 05 май 2023 г. включително
  • Новата категория “B2B комуникационен проект“ ще представи най-успешните кампании, насочени към бизнес клиенти, в които бизнес резултатите са постигнати чрез комуникационни похвати
  • Церемонията по обявяването на призьорите отново ще е финал на PR Фестивала на БДВО

23-то издание на конкурса PR Приз 2023, по традиция, ще отличи най-добрите кампании в сферата на комуникациите в България. Създаден през 2001 г. от първата организация на PR специалистите у нас, БДВО, конкурсът е един от най-разпознаваемите сред комуникационни експерти и единственият, за който се изисква публична защита на кампанията пред колегите от общността и доказаните професионалисти от журито.

Категориите, в които PR специалисти, компании, неправителствени организации и агенции ще могат да премерят сили са 14, сред които традиционно най-оспорваните са “Корпоративна комуникационна кампания” и „Комуникационен проект за продукт или услуга“, а въведените в последните издания „Комуникационна кампания за работодателска марка“ и “Инфлуенсър маркетинг”  ще бъдат допълнени от новата категорията “B2B комуникационен проект“.

По традиция журито на PR Приз е съставено от опитни комуникационни експерти с различни профили и задълбочени познания в комуникационния сектор. Традиционните открити представяния, на които кандидатите за призовете ще защитават публично проектите си, ще се проведат в периода 12-14 май. Всеки участник ще бъде уведомен по имейл за часа и деня на презентиране, не по-късно от 10 май 2023 г. Церемонията по награждаването ще се проведе на 17 май 2023 г., като кулминация на традиционния PR Фестивал, организиран от БДВО.

Тази година PR Фестивалът ще се проведе на 17 май 2023 г. и ще включва няколко дискусионни панели, свързани с основната тема „PRовокатори на PRомени“.

 „БДВО е първата организация, която обединява PR специалистите в България и за нас е особено важно да запазим традицията не само да показваме актуалните тенденции в сферата на комуникациите, но и да провокираме създаването им. Ако обновяването на категориите в PR Приз отразява настъпилите промени в работата ни, то PR Фестивалът е форматът, чрез който разкриваме какви ще са последствията от тези промени и какво предстои. Очакваме отново колегите си, за да обсъдим и провокираме заедно онези промени, които искаме да видим.“, сподели Иван Янакиев, председател на БДВО за 2023 г.

Темите и участниците в PR Фестивала ще бъдат обявени допълнително.

Заявки за участие в PR Приз могат да бъдат подавани в периода 24 февруари – 5 май 2023г. Кандидатстването е изцяло онлайн през страницата на PR Приз 2023 на www.bdvo.org

Желаещите да се включат в конкурса могат да се възползват от промоционални цени за участие при ранна регистрация на проекти до 21 април 2023 г.

Подробности за категории, начини за кандидатстване, цени и условия за участие можете да намерите в Регламента.

За повече информация:

Стефан Димитров

Имейл: office@bdvo.org

Телефон: 0885 709 946

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg