Станаха известни победителите в PR приз 2015

Журито на PR приз 2015 ще подкрепи с дарение каузите на студентските проекти, класирани на първо и второ място в спецалната конкурсна категория “PR на студентски проект”

57 проекта се съзстезаваха на финала на 15-тото издание на най-стария конкурс за постижения в сферата на комуникациите. Проекти имаше във всички 14 конкурсни категории

По повод десет годишнината от подписването на Етичния кодекс, Комисията по етика на БДВО връчи за първи път своя специална награда за етични практики и устойчиво развитие

Церемонията по награждаването на победителите в тазгодишното издание на конкурса можете да гледате на 23 май от 11 ч. по националната телевизия България Он Ер.

По традиция, Деветият  PR Фестивал завърши с официална церемония по награждаване на победителите в конкурса PR Приз 2015, която се проведе на 20.05.2015 г. от 19.30 часа в балната зала на Радисън Блу Гранд Хотел София  – домакин на събитието.

Журито имаше нелеката задача да оцени и класира най-добрите проекти във всички 14 конкурсни категории. В най-оспорваната категорията „CSR проект – бизнес сектор”, статуетката отиде при екипа на Мтел за проекта „Вечеря на тъмно”, в която се конкурираха девет проекта, представени от водещи агенции и PR отдели на големи български и международни компании. Второто място в категорията заслужи проектът на Пощенска банка – “Най-добър старт за всяко дете”, реализиран от BBDO Group, а на трето място се класира “Говори открито срещу домашното насилие” на All Channels Communications за AVON България. Специална награда в категорията връчи b2b Media, медиен партньор на PR приз 2015 и Деветия PR Фестивал, като тя бе заслужена от проекта “Платформа Здрави” на Софарма АД.

All Channels Communications взе първата награда в категория “PR проект за продукт или услуга” с проекта “Philips CitiScape Саундтракът на София”, събитието от същия проект, което се състезаваше в категорията “Специално събитие” заслужи третото място в нея. Общо шест награди взе агенцията, като три от тях са за съвместната им работа по проекти на Мтел.

Мтел от своя страна е най-големият корпоративен победител в тазгодишното издание на конкурса.  Пиарите на мобилния оператор спечелиха общо четири награди, от които три статуетки за първите места в категориите„CSR проект – бизнес сектор”, „PR проект за вътрешни комуникации” и „Онлайн кампания или проект”.

BBDO Group спечели статуетката в категорията “Зелени комуникации и градска среда” за проекта „Непознатото богатство”, реализиран за Samsung Electronics. Агенцията спечели едно второ и едно трето място за Пощенска банка в категориите  „CSR проект – бизнес сектор” и “PR проект на продукт или услуга” за “Вземи сега, плати на части“. Агенцията грабна и две от специалните награди на вечерта – традиционната награда, която Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България връчва на проект в “Корпоративна PR кампания” за проекта “Samsung Smart School” и специалната награда на списание “Мениджър” в категория “Зелени комуникации и градска среда” за проекта „За колелата и техните хора” на Пощенска банка.

Статуетката в “Корпоративна PR кампания” взе CIVITAS с проекта „Емблематичните сгради на България”, който е реализиран за Alpha Bank. Същият проект взе и втора награда в категория “Зелени комуникации и градска среда“, а CIVITAS спечели още една първа награда в една от най-оспорваните категории “PR проект на медия”, за “Забавното лятно четене”, по който агенцията работи про-боно за Инвестор.бг и az-deteto.bg. В същата категория второто място заслужи БНТ 2 с проекта “Купувай българското”, а третото място си поделиха Булфото с “Преоткрий България” и Profit.bg с “Шумът на парите”, реализиран от AMI Communications България.

AMI Communications България заслужи три награди от конкурса – трето място в категория “PR Проект на медия” и две втори места в “Корпоративна PR кампания” за  проучването „Съвременните двама” и в категория “Кризисен PR” за „Кризисна комуникация във  връзка със затварянето на ТЕЦ Варна“.

Две награди спечелиха проекти на Ню Момент Ню Айдиас, те станаха победители в категория “Специално събитие” с проекта  “Официално представяне на Carling British Cider Cherry в България”, реализиран за Kamenitza АД и второ в категория “PR на продукт и услуга” с турнира за белот “Astika Майсторс”  за Kamenitza АД.

За победител в категорията „PR проект в публичния сектор” бе отличен проектът на НАП –  „Влез в час с данъците”. Проектът стана и първият носител на Специалната награда на Комисията по етика.

Чаптър 4 заслужи статуетката в категория „CSR проект – нестопански сектор” с  “Най-големи герои са най-малките”, реализиран за Фондация „Нашите недоносени деца”с подкрепата на AbbVie.

Grozdanov Communications Consulting стана победител в категория „Кризисен PR”  с проекта „Предотвратяване приемането на вредния „Закон срещу търговските вериги“.

Apeiron Communication взе отличието в категория  „Имиджмейкинг” за проекта “Даниел Цочев на 50? Защо Не?!” – юбилеен шоу спектакъл за отбелязване на 50 годишнина и 25 години сценична кариера на актьора.

В категория „Политическия PR” със статуетка си тръгна екипът на О Три Пи Ар за работата им по „Политическа PR кампания на АБВ за изборите за Европейски парламент през 2014 година”.

Тази година в специалната категория  за “PR на студентски проект” се състезаваха реални проекти, които студентите бяха реализирали в предходната година или им предстои да реализират напълно. За първото място се пребориха студентите от НБУ с проекта им „Дом на книгата”, втора и трета награда взеха студентите от Великотърновския университет с проектите “Да  възстановим изгорялата библиотека” , реализиран за Стопански факултет на ВТУ  “Св. св. Кирил и Методий” и  “Радио маратон на ВТУ Радио”. Поощрителна грамота получи и проекта„Денят на първокурсника”  представен от Цветелина Пенчева, студент в УНСС.

За да подкрепи каузите, защитени в студентските проекти, класирани на първо и второ място, журито на PR Приз 2015, обяви, че ще дари книги за “Домът на книгата”, който се намира в гр. Перник и ще закупи специализирана икономическа литература на стойност 400 лв. за възстановяваването на изгорялата библиотека на Стопанския факултет на Великотърновския университет.

По време на церемонията свои авторски песни представи поп-изпълнителката Любена Нинова, известна с участието с в музикалния формат “5 Stars” на bTV

Водещи на церемонията бяха Неда Василева и Борислав Петров, журналисти в телевизия България Он Ер, ексклузивен медиен партньор на събитието.

Всички носители на награди по категории:

Корпоративна PR кампания:

1. Емблематичните сгради на България – CIVITAS, реализиран за Alpha Bank

2. Проучване „Съвременните двама” – AMI Communications България, реализиран за AMI Communications България

3. Луксофт открива развоен център в България – Пи Ар Пойнт, реализизан за Луксофт България

Специална награда на КРИБ за проекта Samsung Smart School, реализиран от BBDO Group за Samsung Electronics

CSR проект – бизнес сектор

1. Вечеря на тъмно – Мтел, реализиран за Мтел

2. Най-добър старт за всяко дете – BBDO Group, релизиран за Пощенска банка

3. Говори открито срещу домашното насилие – All Channels Communications, реализизан за AVON България

Специална награда на b2b Media за проекта „Социална платформа Здрави”,реализиран от Софарма АД, за Софарма АД

CSR проект – несопански сектор

1. Най-големи герои са малките – Чаптър 4, реализиран за Фондация „Нашите недоносени деца” с подкрепата на AbbVie

2. Гордея се с труда на моите родители – Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, реализизан за Българска мрежа на Глобалния договор на ООН

3. Бележник 2014 – какъв е средният успех на държавата в грижата за децата – Сдружение Национална мрежа за децата в партньорство с MVM Group, реализиран за Сдружение Национална мрежа за децата

 PR проект в публичния сектор

1. Влез в час с данъците – НАП, реализиран за НАП

2. CRC@25: UNICEF Фоторепортери – United Partners, реализиран за UNICEF България

3. PR Thursday – M3 College, реализиран за М3 Communication College

Зелени комуникации и градска среда

1. Непознатото богатство – BBDO Group, реализиран за Samsung Electronics

2. Емблематичните сгради на България – CIVITAS, реализиран за Alpha Bank

3. „Зелени дни” – Фестивал на новия туризъм, чистата храна и здравия живот – Българска асоциация за алтернативен туризъм и д-р Петър Кърджилов, свободно практикуващ PR специалист, реализиран за Българска асоциация по алтернативен туризъм

Специална награда на списание “Мениджър” за проекта “За колелата и техните хора”, реализиран от BBDO Group за Пощенска банка

PR проект за вътрешни комуникации

1. Mtalant коледно парти – Мтел и All Channels Communications, реализиран за Мтел

2. Пресичай внимателно през железопътните прелези – конкурс за детска рисунка – Държавно предприятие “Национална компания “Железопътна инфраструктура”, реализиран за Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура”

 PR проект за продукт или услуга

1. Philips CitiScape Саундтракът на София – All Channels Communications, реализиран за Philips Woox Innovations

2. Astika Майсторс – Ню Момент Ню Айдиас, реализиран за Kamenitza АД

3. Вземи сега, плати на части – BBDO Group, реализиран за Пощенска банка

Специално събитие

1. Официално представяне на Carling British Cider Cherry в България – Ню Момент Ню Айдиас, реализиран за Kamenitza АД

2. Mtel Media Masters 2014 – Човекът е изчезващ вид – Мтел и All Channels Communications, реализиран за Мтел

3. Philips CitiScape Саундтракът на София – All Channels Communications, реализиран за Philips Woox Innovations

PR проект на медия

1. Кампания „Забавното лятно четене” – CIVITAS, реализиран за Инвестор.бг и az-deteto.bg

2. “Купувам българско” – БНТ, реализиран за БНТ

3. Шумът на парите 2014 – AMI Communications България, реализиран за Profit.bg

4. Експедиция “Преоткрий България” – Агенция БУЛФОТО, реализиран за Сдружение “Културни проекти”

Кризисен PR

1. Предотвратяване приемането на вредния „Закон срещу търговските вериги“ – Grozdanov Communications Consulting, реализиран за Сдружение за модерна търговия

2. „Кризисна комуникация във връзка със затварянето на ТЕЦ Варна“ – AMI Communications България, реализиран за ТЕЦ Варна

Онлайн кампания или проект

1. Мтел Талант – All Channels Communications и Мтел, реализиран за Мтел

2. Здрави – Софарма АД, реализиран за Софарма АД

Имиджмейкинг

“Даниел Цочев на 50? Защо Не?!” – юбилеен шоу спектакъл за отбелязване на 50 годишнина и 25 години сценична кариера на актьора – Аpeiron Communication, реализиран за Даниел Цочев, актьор

Политически PR

Политическа PR кампания на АБВ за изборите за Европейски парламент през 2014 година – О три пи ар, реализиран за АБВ

Специална награда на комисията по етика: проект Влез в час с данъците – НАП, реализиран за НАП

Специална категория “PR на студентски проект”

1. Дом на книгата – НБУ, реализиран за Дом на книгата

2. Да възстановим изгорялата библиотека – Студенти от специалност “Връзки с обществеността” – ВТУ, реализиран за Стопански факултет на Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”

3. Радио маратон на ВТУ Радио – ВТУ медия към ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”, реализиран за ВТУ медия

Поощрителна грамота за проекта „Денят на първокурсника” – УНСС, Цветелина Пенчева, реализиран за УНСС

Три от наградените кампании и техните екипи ще получат специална награда от Апейрон Академия – частични стипендии за участие в квалификационните програми на Chartered Institute of Public Relations, UK.

PR Приз 2015 и Деветият PR Фестивал се осъществиха благодарение на:

NGOBG.INFO – Информационният портал за неправителствените организации, Български център за нестопанско право, ЧЕЗ Груп,

Ексклузивен медиен партньор – BulgariaOnAir,

Криейтив партньор – The Smarts,

Медийни партньори: Българска телеграфна агенция, Dir.bg,  списание Мениджър, b2b медия, newmedia21.eu, Marketing360.bg и Credoweb. 

Партньори: Българска академична асоциация по комуникации, Idea Advertising & PR, Фондация Инициатива за финансова грамотност, Деа солюшън

Домакин на проявата – Радисън Блу Гранд Хотел София

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg