Станаха известни победителите в първото издание на “Годишните награди на b2b Media” за 2014 г.

b2b_nagradiНад 12 компании грабнаха призове в „Годишните награди на b2b Media“, който се провежда за първа година. БДВО бе партньор на събитието. Официалната церемония по връчването на наградите се състоя на 24 – ти юни в Bulgaria Mall. Бизнес наградите на b2b Media имат за цел не само да насърчат предприемачеството, но и да помогнат да се развие нов манталитет на инициативност у нас. Екипът на медията си поставя за цел чрез ежегодното събитие да насърчава иновационната и социално-отговорна дейност на българските предприятия и да фокусира вниманието на обществото върху добрите примери в бизнеса и развитието на младите предриемач и креативност.

Голямата награда за „Иновация на годината“  получи “Мусала Софт АД”.

Асен Асенов, председател на БДВО и член на журито на конкурса връчи награда в категория “Социално отговорна кампания”, като подчерта стратегическия характер на партньорството между дружеството и медията за представянето на добри практики в сферата на комуникациите и бизнеса, той подчерта, че увеличаващия се обем от инвестиции и проекти за корпоративна социална отговорност е добър знак за подобряване на бизнес-средата в България, устойчивото развитие и приемането на добри стандарти за корпоративно гражданство.

Огнян Златев – ръководител на представителството на Евопейската комисия в Българиясподели пред гостите: “В България виждаме обещаващ растеж, който надявам се да се увеличава през следващите месеци, и през 2016 г да станем свидетели на една по-стабилна икономическа среда. Европейския съюз насърчава и финансира иновациите в България и чрез новия план за инвестиции, известен още като Плана Юнкер, който трябва да заработи до края на тази година. Чрез него се очаква да се финансират ключови иновативни проекти в Европа. Общата стойност на плана надхвърля 315 милиарда евро, които трябва да се влеят в европейската икономика в рамките на следващите три години. Очаква се този план да даде силен тласък за преодоляване на кризата, и приканваме иновативните български компании да се свържат с Европейската инвестиционна банка в Люксембург и директно да кандидатстват за финансиране.”

Победителите в конкурса:

1. Бизнес предприемач на годината:

• Ивайло Пенчев – Уолтопия ООД

• Д-р Радина Денкова – Есте Клиник Бюти

2. Бизнес проект на годината:

• pCloud AG

3. Иновативна идея на годината:

• Смол Фут ООД

4. Бизнес лидер на годината:

• Деян Колев – Хотел Инвестмънт ООД

• Димитринка Гринко – Алфа Кол България АД

5. Бизнес сделка на годината:

• Telerik, a Progress Company

6. Най-иновативна стартираща компания:

• Bee Smart Technologies

7. Най-иновативна компания:

• Скейл Фокус АД

8. Иновативна сграда:

• Бизнес хотел Модус, Варна

9. Най-креативно офис пространство:

• Publicis Groupe България

10. Бизнес дебют на годината:

• Euro Sensolab България

11. Социално отговорна кампания:

• ЧЕЗ България ЕАД

12. Бизнес идея на годината:

• AHA! Car съвместно с Интеримидж ООД

Снимки от церемонията можете да откриете във Фейсбук и на страницата на събитието и уеб сайта на „Годишните награди на b2b Media“.

Партньори:Bulgaria Mall, Zagorka, Банкя, FoodPanda, Зала Едно, Tina social club, Domain Marash, Bodylife

Медия и организации партньори: Стандарт, БДВО, Start it Smart, Events.bg, b2bmedia.bg, Manifesto.bg

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg