_MG_2207Силвия Симова близо 20-години работи в сферата на публичните комуникации. Професионалният й път започва, като репортер в детска редакция на Българската национална телевизия. Повече от десетилетие тя е сред най-изявените съдебни репортери на информационните емисии „По света и у нас“ на обществената медия. Професионалната ѝ кариера преминава още през обзорното политическо предаване „Екип 4“ и предаването „Заедно“ по БНТ.

В периода 2001-2004 г.оглавява Пресцентъра на 39-ото Народно събрание на Република България. Нейни авторски текстове, анализи и интервюта са публикувани в сп. „Общество и право“, както и в авторитетното специализирано списание „Правен свят“, на което е била изпълнителен директор. В продължение на пет години е директор „Връзки с обществеността и медиите“ на Българското национално радио. С нейното име се свързват и едни от най-успешните кампании на PR агенция STB Communications.

От 2010 г. насам е директор на дирекция „Публични комуникации“, понастоящем отдел „Връзки с обществеността“ на Българска национална телевизия.

Професионалният ѝ почерк личи в комуникационните кампании на едни от най-значимите и мащабни инициативи на БНТ – телевизионните проекти „Малкото голямо четене“, „Най-хубавите години от нашия живот“, създаден по повод 55-ата годишнина на обществената телевизия; филмовите продукции „Под прикритие“ и “Денят на бащата“; както и в събитията, организирани във връзка с музикалния проект „Детска Евровизия“ през 2015 г., когато България бе домакин на песенния конкурс. Силвия Симова е автор и организатор по издаването на книгата албум за най-мащабния международен песен конкурс за детска песен, организиран от EBU и Българската национална телевизия.

Тя е автор на идейната концепция на националната кампания „Спри, детето запази“ на БНТ, реализирана изцяло от екипа на Дирекция „Публични комуникации“. Инициативата е обществено значим социален проект за насърчаване на толерантно и отговорно поведение на пътя отличена с множество награди: Първа награда за кампания на годината за 2012 г. на Eventex awards, първа награда на годишните награди за пътна безопасност през 2012 г., първа награда за кампания, реализирана от вътрешен PR отдел на Bapra Bright Awards 2013 г.