Преминаха откритите защити на участниците-финалисти в седмото издание на Mtel PR Challenge

2017-04-20-14-16-48На 20 април в зала 2 на СУ „Св. Климент Охридски” се проведоха откритите защити на проектите-финалисти в студентския конкурс Mtel PR Challenge 2016. Участниците представиха разработките си по зададената от Мтел тема – „Спортни ТВ канали на Мтел”, като в условието на задачата им бе заложено да изготвят комуникационни стратегии в две насоки – за вътрешните и външните публики на телекома.

Като финалисти в конкурса бяха излъчени трима студенти, които са представители на три български университета – СУ „Св. Климент Охридски”, НБУ и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, който защити своя проект онлайн. Всеки от участниците имаше 15 минути да представи комуникационната си програма и 10 минути за отговори на поставените от журито въпроси.

В седмото издание на студентския конкурс младите пиари се състезават за платен стаж в отдел Корпоративни комуникации на Мтел. В рамките на няколко дни ще стане ясно и кой е победителят от надпреварата тази година, който ще заеме стажантското място в екипа на Мтел.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg