Победителите в конкурса “Като Бернайс” 2018

Студентският конкурс „Като Бернайс“ събра на едно място 16 отбора с общо 44-ма студенти и 10-ма ментори в представянето на техните „погледи в бъдещето“ на развитието на комуникационните професии на 23-ти ноември 2018 г. Събитието бе част от първия ден на петото издание на фестивала „Денят на Бернайс“ под надслов “Новите комуникационни професии” и се проведе със съдействието на Военната академия “Георги Стойков Раковски”.

По време на конкурса бяха представени 16 идеи за това какви са очакваните промени за комуникационните професии през следващите пет години според бъдещите експерти по комуникации. Освен това студентите набелязаха и значимите предизвикателства в дигиталния свят. Какви качества и умения трябва да притежаваме, какви са новите канали за комуникации, какви възможности ни предоставя „мрежовото общество“ залегнаха в основата на представянията.

Победител в конкурса „Като Бернайс“ е отборът на Соня Обретенова и Василена Колева с ментор гл. ас. д-р Никола Вангелов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски“. Те печелят парична награда в размер на 500 лв. и грамота.

На второ място с грамота бяха отличени Изабела Лазова и Анна Андреева с ментор подп. гл. ас. д-р Сашо Воденичарски от Военна академия “Георги Стойков Раковски”.

На трето място се класира групата на Елия Рачева и Александра Стоянова с ментор доц.д-р Николай Михайлов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски“.

За учебно заведение на годината беше обявен Факултетът по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски“.

За ментор на годината беше посочен менторът на отбора-победител – гл. ас. д-р Никола Вангелов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски”.

Специалната награда в конкурса отиде при Петя Лютова и Гергана Илиева с ментор ас. д-р Кристиан Желев от УНСС.

Конкурсът завърши с награждаване на победителите, което се проведе в„Царски зали“ във Военната академия.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg