Победителите в конкурса “Като Бернайс” 2018

0

Студентският конкурс „Като Бернайс“ събра на едно място 16 отбора с общо 44-ма студенти и 10-ма ментори в представянето на техните „погледи в бъдещето“ на развитието на комуникационните професии на 23-ти ноември 2018 г. Събитието бе част от първия ден на петото издание на фестивала „Денят на Бернайс“ под надслов “Новите комуникационни професии” и се проведе със съдействието на Военната академия “Георги Стойков Раковски”.

По време на конкурса бяха представени 16 идеи за това какви са очакваните промени за комуникационните професии през следващите пет години според бъдещите експерти по комуникации. Освен това студентите набелязаха и значимите предизвикателства в дигиталния свят. Какви качества и умения трябва да притежаваме, какви са новите канали за комуникации, какви възможности ни предоставя „мрежовото общество“ залегнаха в основата на представянията.

Победител в конкурса „Като Бернайс“ е отборът на Соня Обретенова и Василена Колева с ментор гл. ас. д-р Никола Вангелов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски“. Те печелят парична награда в размер на 500 лв. и грамота.

На второ място с грамота бяха отличени Изабела Лазова и Анна Андреева с ментор подп. гл. ас. д-р Сашо Воденичарски от Военна академия “Георги Стойков Раковски”.

На трето място се класира групата на Елия Рачева и Александра Стоянова с ментор доц.д-р Николай Михайлов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски“.

За учебно заведение на годината беше обявен Факултетът по журналистика и масова комуникация към СУ “Св. Климент Охридски“.

За ментор на годината беше посочен менторът на отбора-победител – гл. ас. д-р Никола Вангелов от ФЖМК към СУ “Св. Климент Охридски”.

Специалната награда в конкурса отиде при Петя Лютова и Гергана Илиева с ментор ас. д-р Кристиан Желев от УНСС.

Конкурсът завърши с награждаване на победителите, което се проведе в„Царски зали“ във Военната академия.

Share.

Comments are closed.