Отличие за дарителство от работното място: “Отговорна компания – отговорни служители”

0

Фондация „Помощ за благотворителността в България”, съвместно с Българско дружество за връзки с обществеността и Българска асоциация за управление на хора, учреди Годишeн знак „Отговорна компания – отговорни служители”.

Той е четиристепенен, като най-високото му ниво е Златен знак и отличава компаниите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно даряване на време и ресурси от работното място за служителите си. Отличието ще бъде връчено за първи път тази година на специална церемония в присъствието на повече от 30 компании.

Носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” ще бъдат тези работодатели, които утвърждават целогодишното ангажиране на служителите със социално значими каузи като корпоративна ценност. Изборът на компаниите, които да получат отличието се прави на базата на стриктни критерии, сред които % на дарителите от общия брой служители, има ли компанията изградена система за промотиране на дарителство по ведомост и практикува ли се тя регулярно, ангажира ли служителите и с доброволен труд към предлаганите каузи регулярно през годината и др. Годишният знак има за цел да отдаде заслуженото признание за усилията на специалистите по Човешки Ресурси и Вътрешни Комуникации в компаниите, които правят дарителството от работното място не само възможно, но и лесно и ефективно и да стимулира налагането на тази форма на корпоративно дарителство.

Share.

Comments are closed.