Остават броени дни за кандидатстване за “Годишните награди на b2b Media” – БДВО е партньор на събитието

„Годишните награди на b2b Media“ са отворени за компании от всички сектори на българската икономика. Кандидатурите се приемат чрез попълване на безплатен ОНЛАЙН ВЪПРОСНИК. Срокът за участие е до 20 юни 2015 г.

На официална церемония в Bulgaria Mall, на 24 юни от 20:00 часа ще бъдат отличени най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, най-креативните корпоративни офиси, както и социално-отговорни кампании, използващи иновативно мислене за постигане на значими резултати.

Всички кандидатури ще бъдат разгледани и оценени от експертно жури с председател Надя Маринова – главен редактор и основател на b2b Media. В състава му влизат още изявени личности от българския бизнес и мениджмънт, сред които са изпълнителният директор на „ВидакоФМ“ Горан Миланов, председателят на БДВО Асен Асенов, Иво Тодоров, който е програмен директор на Българското национално радио, Боян Бенев – предприемач и Красен Хинков – съосновател и директор „Бизнес развитие” на компанията Innovation Starter. Всички те ще имат нелеката задача да оценяват кандидатурите за устойчиво и иновативно поведение, оригиналност на идеите, ефективност от реализацията, новаторство по отношение и на продуктите, и на услугите, а също и иновативност в начина, по който са били комуникирани.

Ще бъдат връчени награди в 10 различни категории и допълнително една голяма награда за Иновация на годината.

Номинации се приемат в следните категории:

1. Предприемач на годината (две награди – мъж-предприемач и дама-предприемач)

2. Най-иновативна компания

3. Най-креативно офис пространство

4. Бизнес сграда на годината

5. Бизнес дебют на годината

6. Бизнес проект на годината

7. Бизнес сделка на годината

8. Бизнес лидер на годината

9. Социално-отговорна кампания на годината

10. Бизнес идея на годината

Номинирани в категория „Бизнес дебют на годината” се очаква да бъдат новостартирали компании, докато в категория „Бизнес идея на годината” е възможно да бъде отличена идея, която дори още не е стартирала изпълнението си като бизнес проект. Екипът на медията си поставя лично целта да насърчи иновационната и социално-отговорна дейност на българските предприятия и да фокусира вниманието на обществото върху добрите примери в бизнеса. Чрез тази инициатива ще се мотивират и вдъхновят повече български фирми и предприемачи да бъдат по-конкурентноспособни и иновативни.

Партньори: Bulgaria Mall, Zagorka , Банкя , FoodPanda

Медия и организации партньори: Events.bg, БДВО, Start it Smart, b2bmedia.bg, Manifesto.bg

За повече информация посетете award.b2bmedia.bg или Facebook страницата на събитието.

 

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg