Обучение „Етика и комуникации“

Комисията по професионална етика към Българското дружество за връзки с обществеността има удоволствието да ви покани на безплатно обучение „ЕТИКА И КОМУНИКАЦИИ“

На 8 юли ще се проведе първото от серия обучения, организирано от Комисията по професионална етика към Българското дружество за връзки с обществеността. Събитието, което се осъществява в партньорство с Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Свети Климент Охридски“, ще бъде част от програмата на тазгодишното издание на Деня на ПР специалиста, което традиционно се провежда на 7 юли.

„Вярваме, че подобен тип обучения дават възможност за популяризация на добри практики и подобряване на средата и са полезни за комуникационния бранш“, коментира доц. д-р Яна Събева, председател на КПЕ.

 

ПРОГРАМА

 

Дата: 08.07.2023 г. (събота)
Час: 10:00 – 15:30 ч.
Място: Факултет по журналистика и масова комуникация (ул. Московска 49), зала 13, ет. 1

 

09:30 – 10:00 ч.   Регистрация

10:00 – 12:30 ч.    Първи модул

Основно съдържание:

 • Етика в комуникациите: Какво означава и защо е важно?
 • Етичен кодекс и професионални норми в България
 • Етика в корпоративната комуникация
 • Практически модул: работа с трудни аудитории

12:30 – 13:30 ч.    Почивка

13:30 – 15:30 ч.    Втори модул

 • Етика в условията на криза
 • Практикум: етика и управление на комуникационни кризи
 • Дискусия

Обучението е безплатно!

Моля, регистрирайте се на ethicscommission.bdvo@gmail.com.

Събитието е част от програмата на тазгодишното издание на Деня на ПР специалиста, което традиционно се провежда на 7 юли, и се осъществява в партньорство с Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

 • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
 • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
 • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
 • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg