Нели Бенова стана почетен член на БДВО

DSC_0710По време на официалната церемония по награждаване на победителите в PR приз 2016, Асен Асенов, председател на БДВО за 2007, 2008, 2014 и 2015 г., връчи грамота за почетно членство в БДВО на Нели Бенова, за приноса и в развитието на организацията.
Нели Бенова е основател и управляващ директор на Аpeiron Communication, консултантска фирма в сферата на PR и комуникациите, част от която е Apeiron Academy, Акредитиран център на CIPR за България. Тя е председател на Българско дружество за връзки с обществеността в периода 2002 – 2006 г. и избран член на борда на CERP (European PR Confederation) от 2006 г. Почетен член на БДВО и на Украинската ПР Лига, член на CIPR.
Нели Бенова има академично образование по философия (магистърска степен) и пъблик рилейшънс (магистърска степен) от СУ “Св. Климент Охридски”. Завършила е квалификационната програма за PR Diploma на Института за PR на Великобритания (Тhe Chartered Institute of Public Relations, UK). Специализирала е мениджмънт в Холандия.
Освен Нели Бенова, почетни членове на БДВО са проф. д-р Минка Златева, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Десислава Бошнакова, преподавател в департамент „Масови комуникации“ на НБУ, Мария Гергова-Бенгтссон, управляващ директор на United Partners и Виктор Стефaнов, главен редактор на Dir.bg.

*Снимка: Булфото

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg