Мтел с отличие за „Инвеститор в околната среда“ от годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите

0

Проектът Мтел еко грант получи отличие в категория „Инвеститор в околната среда“ по време на дванадесетите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Мтел еко грант е ежегодна дарителска програма, която финансира безвъзмездно малки, но стойностни проекти в областта на екологията, за които осигуряването на финансиране е по-трудно. Инициативата се провежда вече седем години, за да спомогне за опазването на околната среда и запазване биоразнобразието в българската природа. Благодарение на нея са реализирани повече от 20 екологични проекта, а размерът на инвестицията в тях е над 300 000 лева.

Петте еко проекта, зад които Мтел застана през 2014 година в рамките на програмата, бяха реализирани успешно. Всеки от тях получи подкрепа в размер до 15 000 лева, а общият бюджет беше 50 000 лева. Акцент в Мтел еко грант 2014 бяха опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове и насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие.

„В Мтел вярваме, че отговорното поведение, което имаме, допринася за развитието на обществото. Само през 2014 година инвестицията ни в социални проекти надхвърля 390 000 лева. Разчитаме, че примерът ни ще бъде заразен и благодарим на Българския форум на бизнес лидерите, че за поредна година ни отличава. Това е знак за нас, че следваме правилната посока“, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в телекома.

Грантовата програма е неразделна част от социално-отговорната политика на Мтел, която е в подкрепа на българското общество в три основни области: социална сфера, околна среда и отговорност към служителите.

Мтел еко грант се осъществява с професионалното съдействие на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите целят да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за компаниите, които развиват проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика. Практиката на Мтел да инвестира в своите служители и различните програми за подобряване условията на труд в компанията са отличавани многократно.

Мтел получи отличие и в рамките на Eventex Awards. Наградата е в категория „Най-добра кампания“, а проектът – завръщането на Loop.

 

 

Share.

Comments are closed.