Медийните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ 2020 са отворени до 2 ноември

За осма поредна година Фонд „Валя Крушкина“ към Фондация „Работилница за граждански инициативи“ организира номинации за престижния конкурс. Той отличава онези смели български журналисти, които доказано защитават моралните устои на своята професия в името на гражданското общество.

Категориите тази година са четири: Пишещ журналист – печатни медии и онлайн медии; Журналист от електронна медия – радио и телевизия; Снимащ журналист – оператори и фотографи; Журналист – надежда – млад журналист. Всяка година конкурсът връчва и специален приз „Голяма награда“, наречен на името на Валя Крушкина.

От началото на конкурса през 2012 година досега редица изявени професионалисти в областта на журналистиката са ставали носители на това отличие. Притежатели на Голяма награда през годините са били журналистите:

• Полина Паунова, /2019 г./

• Генка Шикерова, /2018 г./

• Тина Ивайлова /2017 г./

• Генка Шикерова /2016 г./

• Мария Милкова /2015 г./

• Миролюба Бенатова /2014 г./

• Росен Цветков /2013 г./

• Асен Генов и Константин Павлов /2012 г./

Материалите, с които журналистът участва, трябва да са авторски и да са публикувани в последните 12 месеца – от 11 септември 2019 г. до 10 септември 2020 г.

Наградите са част от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и отличават журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. В досегашните седем издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 материала. През годините наградите се утвърдиха като мерило за качествена журналистика.

Номинирай на https://frgi.bg/bg/activities/konkursi/zapochvat-nominatsiite-za-osmite-nagradi-valya-krushkina-zhurnalistika-za-horata

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg