Мария Атанасова

mariya-atanasovaМария Атанасова e консултант бизнес развитие и дигитални комуникации с екпертиза в дигиталната трансформация, мулти платформен бизнес, контент стратегия, интерактивен сторителинг, управление на брандове и брандирано съдържание и разбира се…инфлуенсър маркетинг.

Мария започва дигиталната си кариера преди 10 години. До 2019 тя е част от водещата дигитална група Нетинфо, където работи като бранд мениджър, маркетинг мениджър и програмен директор на Vbox7.

През 2015 година Мария основава 7Talents – отделът за създаване, дистрибуция и комуникация на дигитално видео съдържание на Нова броудкастинг груп. Оттогава 7Talents е начело на последните дигитални трендове, като продуцира многократно награждавани уеб сериали и риалити шоута, менажира и промотира инфлуенсъри, като ги превръща в звездите на поколенията Z и millennials.

Мария е специализирала дигитална култура и медии във Финландия. Тя е опитен преподавател в мастър класовете на IAB България и лектор по Драматургия за интерактивни медии в НАТФИЗ.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg