JHristova

Йоана Христова е зам.-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ на Столична община. Йоана Христова се занимава с програми и проекти, свързани с околната среда, повече от 15 години. Кариерата й започва в Министерството на околната среда и водите, където се занимава с подготовка по предприсъединителни програми, а по-късно и с екологични проекти по линия на ЕС. В продължение на седем години е Национален координатор за България в Европейска агенция по околна среда в Копенхаген, Дания. Била е директор на дирекция „Фондове на Европейския съюз за околна среда“ в Управляващия орган на Оперативна програма  “Околна среда 2007-2013“ , както и зам.-председател на Борда на директорите на Фонда за органите на местно самоуправление – Фонд ФЛАГ. Завършила е магистратура по „Международен бизнес и мениджмънт“ в Стопанската Академия „Д.А.Ценов“ – гр. Свищов.
Специализирала е в областта на управлението на околната среда и проектния мениджмънт в Берлин (Германия), Хайдерабад (Индия) и Сеул (Южна Корея).

 

photo Irina SOS 1Ирина Йорданова e председател на Програма Европа на СО и на Комисията по европейски програми, проекти и международно сътрудничество към СОС. Заема позицията Директор Публични комуникации и програми в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ oт 2006 г. Завършила Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (1980-1985). Специализирала в Европейския медиен институт; университета в Мериленд; „Кенеди Скул“ в университета Харвард; центъра „Джордж Маршал“; института „Адам Смит“. През периода 1997-2001 е Ръководител на Пресцентъра и Секретар на Президента на Република България, а от 1994 до 1997 – Генерален секретар на българската секция на Асоциацията на Европейските Журналисти. Ирина Йорданова е и съосновател, завеждащ отдел и зам.-главен редактор на в. „Демокрация“ (1990-1997).

stavros.online2 Гост-лектор на Единадесетия PR фестивал на БДВО е авторът на книгата, издадена през 2017 “Rebranding Europe” – Ставрос  Папаянис. Той е заемал различни комуникационни позиции в Европейската комисия, бил е говорител в дипломатически мисии в Брюксел, а понастоящем е управляващ директор на StP Communications. Той е старши комуникационен стратег с повече от 20 години опит в стратегическите комуникации, социалните медии и връзки с медиите. Член е на работната група по информация на Съвета на Европейския съюз. Автор е на много статии в медиите на ЕС като New Europe, L’ Echo, De Tijd, Communication Director и други.

Nutrion-39Кристина Калер е член на Борда на Германското дружество за връзки с обществеността (DPRG), PR-професионален, журналист и филмов продуцент, базиран в Мюнхен, Германия. Тя е управляващ партньор на Indoc Industrie- und Fernsehfilm GmbH, компания за филмово производство, която работи в областта на аудиовизуалните комуникации за компании и институции, както и за телевизията. Като писател, режисьор и продуцент на аудиовизуални медии на национално и международно ниво, Кристина има дълъг опит в разработването на филми и видео за PR, маркетинг, образователни и документални цели. Тя е и ръководител на офиса за Централна Европа на TheNewsMarket, водеща онлайн платформа за видео разпространение за глобална комуникация на компании, организации и агенции, в която журналисти от 36 000 телевизионни и онлайн медии от над 180 държави осъществяват достъп до съдържанието.
Passport_pic_OZОгнян Златев е ръководител на Представителството на Европейската комисия в София от 1 май 2013 г. Той се присъединява към Европейската комисия като началник отдел “Комуникации” н “Заетост, социални въпроси и приобщаване” през декември 2011 г.
Има над двадесет години професионален опит в областта на комуникацията, медийното развитие и управлението на НПО. Неговите ангажименти го отвеждат в редица общества и среди в целия свят (Югоизточна Европа и Западните Балкани, Южен Кавказ, Централна Азия, Близкия изток), където работи като консултант на международни институции (ЮНЕСКО, ОССЕ, Световната банка ) И медиите (Би Би Си).
Преди да се присъедини към Европейската комисия, Огнян Златев е член на Управителния съвет на Българската национална телевизия. Преди това основава и ръководи Център за развитие на медиите в България, създаден през 1998 г. за насърчаване на развитието на независими медии в България, подпомагане на изграждането на капацитет в областта на медиите и укрепване на мрежата и трансграничното сътрудничество в Югоизточна Европа. Бил е директор на Информационния център за Институт “Отворено общество” в София, управител на BBC центъра в България и обменно бюро в офиса на Британски съвет в България.
Огнян Златев е член на Европейската асоциация на директорите по комуникациите (EACD) от 2008 г. Огнян има многобройни публикации през годините. От октомври 2014 г. Огнян Златев е президент на Асоциацията за обществена комуникация в Югоизточна Европа (SEECOM).

iliana2Илияна Захариева е директор „Корпоративни комуникации” в Мтел. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите. Дирекция „Корпоративни комуникации” обединява публичните комуникации, управлението на спонсорства и събития, програмите за корпоративна социална отговорност и вътрешните комуникации на Мтел.
Илияна Захариева има 15 години опит в сферата на корпоративните комуникации, връзките с обществеността, маркетинга и рекламата. Тя се присъединява към екипа на Мтел от Пощенска банка, където е ръководила корпоративните комуникации на компанията в последните шест години.
Преди да стане част от Пощенска банка през август 2007 година, госпожа Захариева е отговаряла за рекламата и връзките с обществеността последователно за Хеброс банк, HVB Bank Biochim и Уникредит Булбанк. Работата си в областта на корпоративните комуникации започва в KPMG през 1999 година.
Тя има диплома от Chartered Institute of Marketing, London, London School of Public Relations, както и магистърска степен от Факултета за нови и класически филологии и Факултета по славянски филологии на Софийския университет в София. Член на УС на БДВО.

image002Силвия Костова е началник управление „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка. Тя има над 18-годишен професионален опит в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и медиите. Повече от 10 години заема мениджърски позиции в All Channels Communications, една от водещите комуникационни групи у нас. Била е директор „Корпоративни комуникации“ в холдинга на „Винпром Пещера“, работила е още като Press Officer в Администрацията на Президента на Република България и като журналист в редица печатни и електронни медии. Притежава магистърска степен по „Журналистика и масови комуникации“ от  СУ „Св. Климент Охридски“ и сертификат по мениджърски умения от Harvard Business Publishing, както и редица специализации по комуникации и мениджмънт. Завършва и докторантура по публични комуникации и информационни науки в СУ „Св. Климент Охридски“.
Силвия Костова е председател на Контролния съвет на БДВО, член на Управителния съвет на Българската асоциация на рекламодателите, член на Европейската асоциация на комуникационните директори, член на Работната група по комуникация на Асоциацията на банките в България и член на Дружеството на практикуващите „Връзки с обществеността“ към СБЖ. Носител е на десетки награди за корпоративни комуникации и маркетинг от конкурсите PR Priz, EFFIE, BAPRA Bright Awards, BAAwards, SABRE Awards и др.

Lyubov-KostovaЛюбов Костова e Директор на Британски съвет в България. С майка рускиня и баща българин, Любов е израснала в Нигерия, има магистратура по Индийска филология и е превела над 60 театрални пиеси. Преди Британски съвет е работила 9 години в НАТФИЗ. С богат опит в публичните комуникации, Любов е движещата сила зад международния успех на конкурса FameLab и съосновател на Софийския фестивал на науката. Има 3 деца, обича морето, купоните и готвенето. Притежава над 200 магнита за хладилник и страстно вярва, че човешките усилия имат смисъл.

 

 

18261042_705599262958044_1374603462_oМихаела Малеева е изпълнителен директор на Асоциацията на специалистите по комуникация в общините (АСКО), PR консултант и преподавател в Института по публична администрация към МС. Има следдипломни квалификации в Колежа на Европа в Брюж (Белгия), специалност “Европейска интеграция и местна администрация и RTI /САЩ/ в Портланд и Спокейн “Ефективни връзки с медиите”. Повече от 20 години работи като експерт по Връзки с обществеността в различни държавни институции и местното самоуправление – БАН, НСИ, КИИП и общини. Има професионален опит като ръководител, координатор и експерт при реализиране на проекти с европейско финансиране, ААМР и други донорски програми

 

df8ee4e3a9fe018bcad06bdb47edb948Георги Лозанов е част от екипа на Bulgaria ON AIR от януари 2017 година. Автор и водещ е на седмичното обзорно предаване “Необичайните заподозрени”, което се излъчва от 22 януари, всяка неделя от 19 часа. Повече за предаването вижте тук >>
Той е най-известният медиен експерт в България. Дългогодишен член и председател е на Съвета за електронни медии. През февруари 2016 година подава оставка от ръководството на регулатора, защото не иска да узакони телевизия „ПИК“. Доцент е във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет от 1994, ръководител е на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване”. Бил е гост преподавател в Нов български университет, НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, Националната художествена академия, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Лозанов е автор на повече от 100 научни студии и над 200 статии, посветени на въпросите на електронните и печатните медии, културологията, изкуствознанието, философията, естетиката и литературната критика, както и на стотици публикации в пресата и изяви в електронните медии. Издал е книгите „Какъвто трябваше да бъда”, „Мое дясно”, „Пластики и прочити”, „Емил Стойчев”, „Павел Койчев”, сценарист е на филмите „Малкият принц”. Член-основател е на Българско фотографско сдружение, Център за независима журналистика, фондация „Медийна демокрация”. Носител на награди в сферата на медиите и културата.

MartoМартин Милиев е ръководител на специализираното звено за медиен анализ на ПР агенцията Publicis Consultants MSLGroup и има близо десет годишен опит в областта на маркетинг проучванията и анализа на социални медии. В този период е обслужвал водещи агенции в САЩ и Великобритания като MSLGroup, W20 и Hill+ Knowlton и техни клиенти като Adidas, Nike, GSK, Sanofi, Roche, Merck, E&Y, Deloitte, ABinBev, HSBC, Swarovski, P&G, Phillip Morris, Samsung, Chelsea FC. Имат опит и в областта на неправителствените организации, като член на Animal Rescue Sofia.

 

 

998656_166255180222824_947341647_nАнелия Горгорова е предприемач, психолог, опитен стратегически ЧР специалист, професионалист по развитие на лидерски потенциал, организационна промяна в интензивни, бързо разрастващи и преструктуриращи се бизнеси. Имапрофесионална кариера от над 15г. в управление на човешки ресурси. До края на 2007  работи като корпоративен ЧР в големи компании като Практикер, Кавен Ирадис и от 2008 със свой екип в Кий Съксес Индикейтърс управлява различни консултантски проекти по стратегическо управление на ЧР.  Като член на УС на БАУХ отговаря за развитие насертификационната програма на професионалистите по ЧР в България, като инвестира значителна част от времето си в развитие на специалисти по човешки ресурси и изграждане на ясен имидж на професията и ползите й за бизнеса. Управлява международни проекти за развитие на лидерски умения и стратегическо управление, подкрепя и участва в проекти, които подпомагат развитието на бизнес средата.
Едни от любимите теми, на които говори с изключително удоволствие е промяна на майндсета на лидерите в управлението чрез изграждане на корпоративни ценности и установяване на баланс личен живот-работа.

Daniela BoyanovaДаниела Боянова е експерт по маркетингови, корпоративни и публични комуникации с дългогодишен опит в работата си с държавни институции и международни компании и организации.
Медиен съветник е в Политическия кабинет на министъра на външните работи в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. В периода 2008 – 2016 г. е Кънтри комуникационен мениджър на КВС Груп за България и оглавява „Корпоративни и маркетингови комуникации” на СИБАНК. Преди това има опит в работата с международни компании като YTONG и  SCHENKER. Работила е за UNDP, USAID, UNESCO и други международни организации. В периода 2003-2007 г.  заема различни ръководни позиции в Министерството на икономиката и туризма,  Министерството на културата и туризма, Комисията по култура на НС и на Агенцията по туризъм. Има десетгодишен опит като журналист в БНТ.
Магистър по  журналистика и по славянска филология от СУ „ Св. Климент Охридски“, диплома по PR от Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Лондон.  Член е на Европейската асоциация на комуникационните директори (EACD)  и Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).