vanya-babanin

Ваня Бабанин – EACD посланик и регионален ръководител на Европейската асоциация на комуникационните директори в България, маркетингов и комуникационен одитор. Близо десет години тя отговаря на различни позиции за маркетинга и комуникациите на марките от автомобилната група на Балкан Стар, сред които Mercedes-Benz и Jeep. Професионалният й стаж от над 15 години включва управление на марки, връзки с обществеността и маркетинг и в браншовете дистрибуцията и търговията, производството, медии, IT и виртуални телекомуникации, медицинска техника, интернет платформи за услуги, бързооборотни стоки. Ваня Бабанин е доктор по интегрирани маркетингови комуникации, магистър по PR и магистър по икономика.

 

 

georgi-malchev

Георги Малчев – управляващ съдружник в xplora.bg – агенция за дигитален маркетинг с клиенти Toyota, Medix, Whirlpool, Jim Beam и други. Георги притежава впечатляващ бизнес и маркетинг опит – като член на съвети на директорите, оперативен директор, директор бизнес развитие, управленски консултант. Доскоро оглавяваше дигиталния маркетинг на Мтел, а преди това беше ключов фактор за растежа на голяма дигитална агенция. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов български университет

uilian-mihov
Юлиян Михов, директор “Бизнес развитие” в Ernst and YoungБългария. Има повече от 18 години опит като правен и данъчен консултант в България, Холандия и Великобритания. Като част от екипи на EY, които консултират компании с аутсорснати дейности и процеси в България, както и компании, които създават свои центрове за споделени услуги, Юлиян наблюдава oтблизо различните приложения на аутсорсинга – от олекотяване и разтоварване на компаниите до възможност за фокус върху по-стратегически въпроси.
elena-tosheva
Елена Тошева – ръководител Маркетингови комуникации наHewlett-Packard за целия регион Югоизточна Европа. Тя отговаря за комуникационните дейности, свързани с корпоративния и публичния сектор в общо 19 държави, сред които България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Албания, Малта, Грузия, Беларус, Туркменистан и Таджикистан. Завършила е специалност „Връзки с обществеността” към Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” със степен магистър и London School of PR.
ivanka-djoleva
Иванка Джолева-Минйоти – мениджър “Corporate and Government Affairs” на Mondelēz International за Югоизточна Европа с отговорности за 11 държави, която ще говори по темата “Как подхождат големите мултинационални към европейския пазар като единен?”. Присъединява се към екипа на Монделийз Интернешънъл преди повече от 9 години като CGA мениджър за България. 2 години по-късно поема връзките с обществеността и правителствените институции за Източна Адриатика, а преди година към отговорностите й се добавя и Румъния. В професионалния си път е оглавявала отдел „Връзки с обществеността“ на Българската национална телевизия, има опит и в PR агенции, където е управлявала кампании на клиенти като Проктър и Гембъл, Марс (Мастър Фуудс), Диаджио и много други.
emil-georgiev
Емил Георгиев – създател и изпълнителен директор на маркетинг и PR агенция ДеКони,
основана в София през 1995 г., с офиси в Букурещ и Белград.
Преди това е оглавявал Информационния и документационен център на Съвета на Европа в България. Специалист е в областта на маркетинга, свързан с кауза, създаването на споделена стойност и корпоративната социална отговорност. Емил е редактирал на български език „Хаотика. Мениджмънт и маркетинг в епохата на турбулентността“ и „Маркетинг 3.0. От продуктите към клиентите към човешкия дух“ на проф. Филип Котлър.
diana-pazaitova
Диана Пазаитова – управляващ съдружник във фирма Фама Кънсалтинг, която предлага услуги в сферата на пъблик афеърс и парламентарно застъпничество. Член е на БДВО от 1999 г., като през годините е била и част от управителния съвет на дружеството. Тя има над 20 години професионален опит в мултинационална среда и е експерт в набирането и интерпретирането на политическа и бизнес информация. Клиентското портфолио обхваща компании от енергийната, минната, металургичната, финансовата, цигарената индустрии, както и в областта на търсене и проучване на нефт и газ и на минералните води. Била е и управляващ директор на българския офис на водеща агенция за пъблик афеърс и лобиране в Централна и Югоизточна Европа. Диана има дългогодишен опит и в сферата на ПР като програмен ръководител в различни проекти на Американската агенция за международно развитие, където е провеждала кампании в сферата на пенсионната, здравна и данъчна реформа, развитието на капиталовите пазари, банково преструктуриране, иновации, конкурентоспособност, информационни технологии, и др. Работила е с много държавни и финансови институции, общини и областни управи, неправителствени организации, изследователски институти и браншови организации. Преподавател е в Технически университет – София. От юни 2013 до ноември 2015 г. Диана е била член на Борда на директорите на Американската търговска камара (АмЧам) в България и е съпредседател на Комитета по пъблик афеърс към Камарата.
alen-popovich
Ален Попович – маркетинг мениджър на Social Me. Фирмата предлага практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook. Ален Попович прави успешни Facebook кампании за едни от най-големите фирми и марки на българския пазар – Ариана, Jameson, Super–Max, Технополис, Nikon, Активиа, Фондацията на Димитър Бербатов, Chivas Regal, Chupa Chups X-Factor, Nestle, Societe Generale Expressbank и много други
dessy-boshnakova
Доц. д-р Десислава Бошнакова – преподавател по ПР в Нов български университет и студент по театрална режисура отново в НБУ. Собственик e на агенция ROI Communication, която се занимава с консултиране, обучения и издаване на професионална литература. Тя е блогър, ревностен почитател на TED, куратор на TEDxNBU. Автор е на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0”, „13 истории за W“ и “Колективната мъдрост: Краудсорсинг”. Oбича калинките, иска да стане експерт по десертни вина, да пише книги, да се занимава с документален и импровизационен театър и още много разнообразни неща. Когато не прави друго, снима. Както тя самата казва: „Ако някой иска да знае повече за мен, нека попита Google”

Picture_A.MilkovaАнелия Милкова е управляващ директор на Chapter 4 България. Тя е специалист маркетинг и комуникации с повече от 15 години опит в сферата на корпоративните комуникации. Преди настоящата си длъжност, Анелия е заемала различни ръководни и управленски позиции в международни компании като Axxon, Melexis и е разработвала комуникационни стратегии за ключови клиенти като HP, Siemens, Aurubis Bulgaria, Abbvie, Phoenix Pharma Bulgaria, DB Cargo Bulgaria и др.

През последните три години, като резултат на упоритата й и целеустремена работа в Chapter 4 България, агенцията се радва на заслужено международно и локално признание с отличия от БДВО, SABRE AWARDS, European Excellence Awards и Eventex.

 

 

 

 

 

elena-krystevaЕлена Кръстева – Директор “Комуникационни стратегии и КСО” на Софарма АД. Елена е инженер от ХТМУ с интерес към медиите и фотографията. Първото й работно е научен сътрудник в Научно-изследователския институт по черна металургия, след това експортния отдел на Кремиковци, Агенцията за държавни вземания В “Софарма” работи от приватизацията на предприятието през 2000 г. Член на Европейската асоциация на комуникационните директори.

 

 

 

 

 

 

A. BonevАлександър Бонев – мениджър „Външни комуникации“ в Мтел. Той е бивш журналист и настоящ PR специалист с над 10 години опит в комуникациите. Преди настоящата си длъжност е работил в PR агенциите „Актив Груп“ и AMI Communications, както и във вестник Капитал.  В професионалния си опит е управлявал PR и маркетингови кампании на клиенти като CEZ България, Shell България, Generali България, Vivacom, Betfair, KPMG и др. Завършил е Американския университет в Благоевград със специалност масови комуникации и Chartered Institute of PR.

 

 

 

Ани Маринкова – специалист по връзки обществеността и интегрирани маркетингови комуникации с над 12-годишен опит. Професионалния си път започва в рекламна агенция
Страта, а след това става Account Manager в Champions Y&R. От 2006 до 2016 година е PR Директор на рекламна агенция ДеКони и отговаря за стратегическото планиране, ПР
дейностите и събитийния мениджмънт на клиенти като Екопак България, Famous Grouse, Jim Beam, ABB, The Mall, Volkswagen, Lidl, Salvis Pharma, SOS Детски селища – България, Уиски Фест София и други. Има бакалавърска степен по „Връзки с обществеността” и магистърска по
„Масови комуникации” от Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността. Наскоро се присъединява към екипа на най-големия производител на персонални компютри в света и лидер в ИТ индустрията – Lenovo, на позицията Маркетинг мениджър