КУПИ 1 КНИГА, кампания за бъдещето на книгата продължава

2021 година започна най-новата кампания под шапката на инициативата „Купи 1 книга. Зарадвай любим човек“, подкрепена от БДВО.

Първите три месеца на годината, изпълнени с много лични, християнски и национални празници, преминаха под мотото„Купи 1 книга. Зарадвай любим човек“.  Организаторите ежедневно напомняха на любителите на четенето, че книгата е ценен и подходящ подарък за всеки повод. Подарявайки книга, всеки от нас прави специален жест, изразява отношение, поднася благодарност.

„Няма неподходящо време за четене на книги и не съществува по-пълноценен подарък от хубавата книга. Книгите се свързват с едни от най-хубавите чувства – щастие, приятелство, любов, носят приятни емоции и позитивизъм. С книги могат да се изразяват най-искрени чувства, да се показват емоции и чувства, да се поднасят извинения и да се правят предложения.“, споделят от книжният бранш.

Над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Министерство на образованието и науката, са обединени от общата кауза – бъдещето на книгата и гледат в една посока.

В края на 2020 дамите от Съвет на жените в бизнеса в България организираха благотворителната томбола и по този начин се включиха в каузата “Купи 1 книга. Подари я за Коледа”.
Със събраните средства те подпомогнаха библиотеките на четири училища в страната:
СУ “Нешо Бончев”, Панагюрище, обл. Пазарджик,
ОУ “Граф Николай Игнатиев”, Граф Игнатиево, обл. Пловдив,
ПГ “Георги Сава Раковски”, Костенец, Софийска област
СУ “Васил Левски”, гр. Гълъбово, обл. Стара Загора
#Купи1Книга #ЗаДаЯИмаКнигата

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg