Купи талант за един ден

По време на Коледното Swingin’ парти на БДВО ще съчетаем приятното с полезното. И тъй като Коледа е времето, по което не само получаваме, но и даваме – любов, съпричастност, подаръци и дори воля на апетита си – по време на тържеството ще ви предизвикаме да се включите в специалния аукцион за млади PR специалисти “Купи талант за един ден”

Участвайте в „търга” и инвестирайте в добра кауза! Наддаването за младите практици започва от 50 лв., а всяка следваща стъпка е 25 лв. Вашата финансова подкрепа БДВО ще инвестира в професионалното развитие на младите експерти – обучения и професионална литература. А накрая резултатите ще представим в специален брой на бюлетина „PRактики”.

„Купувайки” талант ще се радвате на един работен ден с младите PR-и, в рамките на който те ще разберат как работят компаниите и ще допринесат с нестандартна идея и със свеж поглед върху работния процес.

Специалният аукцион “Купи талант за един ден” ще ви срещне с младите специалисти в PR:

 

 

 

 

 

 

Адриана Василева, IntelDay Solutions

Адриана е автор на рубриката New PR Generation  в бюлетина на БДВО, студент по „Масови комуникации” в НБУ и експерт „Онлайн комуникации” в Intelday Solutions.

Много позитивен, усмихнат и енергичен млад човек, който вярва, че е важно да работиш умно, а не много. Методична, организирана и креативна, тя успява да направи работния процес приятен и лек.

Мотивира я това, че живеем във време на споделяне и вярва, че идеите умират ако не бъдат споделяни и реализирани.

Има собствен блог, в който ще сподели цялото преживяване около „Купи талант за един ден”.

 

 

 

 

 

 

Албена Милошева, All Channels Communication Group

Албена е PR практик от съвсем скоро, но това не пречи да има солиден опит с корпоративен и продуктов PR. Преди да се присъедини към All Channels | PR, тя работи като журналист в националния ежедневник „Монитор”.

Албена е изкусен комуникатор, за който изричането на думи е не просто говорене, а музикално произведение, изпълнено с финес. Тя познава тайните, заключени в древните езици, но умело борави със съвременните комуникационни похвати в дигиталното пространство. Освен няколко чужди езика, Албена добре познава и езика на невербалната комуникация.

Улиците на градовете и държавите, в които Албена е пътувала и живяла, я отвеждат до изненадващи срещи с истински прекрасни хора. Когато пътува, Албена обича да се отдалечава от главния път в търсене на истинско приключение. И винаги го намира.

 

 

 

 

 

 

Гергана Николова, CIVITAS България

Още от малка Гери има естествен нюх да организира и събира на едно място различни типове хора и всички да си изкарват страхотно!

Това естествено прераства в кариера в PR средите. Вече няколко години тя се занимава с комуникации и PR дейности, като последните 2 от тях като акаунт в CIVITAS.

Организирана, дейна и целеустремена, тя постоянно вдъхновява хората около себе си с ентусиазъм и емоция.

Интересува се от всички сфери на изкуството, последните технологии и социалните медии. Комуникацията с различни хора и до ден днешен е вдъхновение за нея, както фотографията и филмите на Уди Алън. Вярва, че малките детайли са от значение. Малките неща могат да направят нещо много голямо.

Обича да казва, че „ако си мислите, че сте прекалено „дребни”, за да направите нещо голямо, тогава значи, никога не сте прекарвали нощта с комар в стаята ;)”

Може да я срещнете някъде на път или в Twitter, където се подвизава като @MIZAGI

 

 

 

 

 

 

Десислава Ангелова, All Channels Communication Group

Деси е част от голямото и слънчево семейство на All Channels и изцяло дамския екип от PR консултанти. За да стигне до нас,  историята на Деси започва в усмихнатия Бургас, продължава в Нов Български университет, преминава през приказния италиански град Торино и се завръща в София, където преди 1 година заслужено печели място в офиса и сърцата на All Channels.

Деси има опит в корпоративните и бранд комуникации на различни интернационални и локални компании. Активно работи за Discovery Networks, Белла България, Bayer, Cartoon Network, а наскоро се погрижи за PR-а на 11-ия традиционен турнир по Генерал на Jim Beam. Деси ще донесе във вашия офис много слънчеви лъчи, ще ви зарази с усмивката си и ще ви помогне  да решите и най-сложния казус по креативен и обоснован начин. За Деси няма невъзможни неща, а стремежът и желанието, с които се хвърля във всеки проект, са заразителни. Един ден с Деси е безценен, затова започнете наддаването сега 🙂

 

 

 

 

 

 

Десислава Виткова, Go Green Communications 

Деси се изявява в сферата на PR вече повече от две години, изпълнени с динамика, професионални приключения, постигнати върхове и много нови приятели. Тя е горд възпитаник на PR школата на НБУ, а понастоящем е член на екипа на Go Green Communications, където се забавлява чудесно и дава пълна свобода на креативността си.

До момента на идеите й са се доверили много “големи” и “малки” клиенти, между които М-Тел (връчвайки й първата награда в риалити конкурса М-Тel PR Challenge Contest), АstraZeneca (за които също печели награда за специално събитие), ЕкоБулПак, Столична, а и други община, Министерство на културата и много други доволни компании.

Наддавайки за Десислава ще се борите за:

  • един работен ден, изпълнен с много нови идеи и свеж поглед над ежедневните задачи
  • компанията на “Най-младия PR” според миналогодишните коледни награди на БДВО
  • възможност за обмяна на опит и позитивни и полезни “агенционни” практики
  • ден, в който, каквото и да си говорим, ще имате още една работна ръка/ глава/ единица, което в натоварения предколеден сезон не е за пренебрегване
  • бонус: вкусни къпкейкове, направени лично от Деси!

Освен очевидните интереси на Десислава към “зелените” комуникаци, корпоративната социална отговорност и нестандартните кампании (за предпочитане включващи guerilla marketing), тя обича да чете всичко, до което се добере, да се излежава на плажа през лятото,  да кара сноуборд и ски през зимата, а от скоро се е захванала и със скейтборда.

Изречението, с което най-добре може да бъде описана Деси, е реплика, промълвявана нееднократно от нейните колеги, приятели и познати: „Десислава, ти си машина!”

 

 

 

 

 

 

Иво Йотов, ROI Communication

“Здравейте,

Казвам се Иво Йотов и работя в сферата на ПР и комуникациите. В момента съм под прикритие като ПР специалист в офиса на ROI Communication.

Обичам работата си, както и мястото, на което я върша. За това ужасно много допринасят колегите ми. Всички знаем, че добре сработеният екип няма равен.

Тъй като нямам ясно изразено хоби, мога спокойно да кажа, че това са комуникациите. В крайна сметка те са всичко и съм превърнал в хоби стремежа си да ги управлявам и да успявам.

Успехите ме мотивират. Няма нещо, което да ме радва повече в служебен аспект от добре свършената работа и доволните клиенти. Тогава можеш да усетиш истински удоволствоето, което носи професията.

Ако усещате, че в офиса имате нужда от разнообразен и забавен ден, едно по-различно мнение, доза свежест и някоя и друга ПР хитринка, ще се радвам да помогна.”

 

 

 

 

 

 

Марта Маринова, United Partners

“Здравейте, аз съм Марта и работя като ПР малко повече от 2 години. От ноември 2011 г. съм част от екипа на United Partners, където изкарах една изключително вълнуваща и динамична година. Обичам професията си, не само защото ми дава възможност да общувам с всякакви хора, но и защото ми дава свободата да съм креативна и да виждам идеите си реализирани в някои от най-добрите комуникационни кампании в България.

В по-голямата част от времето си работя по проекти за компаниите Procter & Gamble и Nestle, както в областта на традиционните (и не чак толкова) комуникации, така и на дигиталните. Гордея се с успехите на клиентите си, защото ги възприемам и като свои успехи. Един от любимите ми проекти е Facebook страницата на NESCAFE Dolce Gusto Bulgaria, а всеки път, щом попадна на публикация в медиите за някоя от марките на P & G, се вълнувам все едно публикацията е за мен 🙂 Едно от най-големите предимства на работата ми е възможността да получавам обратна връзка от потребителите, която в повечето случаи е положителна и това ме кара да вярвам, че работя в най-добрия екип, за най-добрите клиенти.

Личните ми интереси също са предимно в областта на комуникациите – обичам да се срещам с различни хора, на различни места, по различно време. Спортът също е част от ежедневието ми – тренирам йога, тае-бо и пилатес. Обожавам да пътувам, да чета книги, да слушам музика, опитвам се и да правя, но засега доста неуспешно – китарата ми определено звучи по-вярно, когато не е в моите ръце. Явно силата ми е в думите, не в ръцете 🙂 А най-много от всичко обичам морето и плажа…”

 

 

Вашият коментар

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

  • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
  • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
  • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
  • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg