Креативни комуникации – мисията възможна с академични и емпирични познания

0

БДВО стартира практическа програма по PR за студентите в Софийски университет

Българско дружество за връзки с обществеността започна практическа програма за обучение на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Дисциплината е част от редовната програма на второкурсниците в специалност „Връзки с обществеността“ и е водена от проф. д-р Николай Михайлов. Очаква се 100 студенти да преминат обученията в първата година, като темите са разработени в съкратен вариант за задочните студенти и в пълен вариант за редовни студенти, който обхваща 60 учебни часа.
„Креативни комуникации“ обхваща модулите: Комуникационна стратегия, Връзки с медиите и публична комуникация, Отношенията вътрешен отдел – комуникационна агенция, Управление на бранда, Управление на репутация, Организиране на събития, Кризисни комуникации, Изграждане и управление на работодателска марка. Те се представят от практиците от БДВО Илияна Захариева, Елена Матеева, д-р Александър Христов, Костадин Крантев, Пепи Димитрова, Анита Бедин, Даниел Киряков и Мила Миленова.
„Идеята за създаване на програма с практическа насоченост за студентите от ФЖМК възниква след поредица от критични публикации за образованието във ФЖМК и професията на PR специалистите“, сподели Мила Миленова, председател на БДВО за 2018г. Дружеството изрази подкрепата си към Факултета отделяйки ресурси за обогатяването на вече съществуващата програма по „Връзки с обществеността“ и за повече практически поглед върху работата на PR-a. Целта е успоредно с академичните познания студентите да имат досег и до практическото им приложение, за да получат реална представа за дълбочината и многообразието от дейности в избраната от тях професия.

 

Share.

Comments are closed.