Крайният срок за кандидатстване за „Зелени Оскари“ се удължава

b2b Media предоставя повече време на всеки, който желае да кандидатства в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ и удължава крайния срок за подаване на кандидатури до 2 юни 2016 год, (четвъртък) включително.
Наградите отличават отговорните компании, които са предприели “зелени” проекти и практики през изминалата година. 
 Подробна информация относно Националния конкурс можете да намерите на сайта: green.b2bmedia.bg
 Официалната церемония по връчването на наградите в шестото издание на конкурса ще се състои на 8 юни 2016 г. в Хотел Хилтън София.

 Събитието ще представи най-зелените проекти, практики и цялостни политики на отличниците в българската „зелена“ икономика. Кампанията се провежда съвместно с Министерството на околната среда и водите.

Зелен сертификат
За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален “Сертификат Зелена компания”.
Той ще бъде предоставен на всички дружества, които покриват критерии за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.
Специални награди
Най-добрите компании получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:
 • Награда: “Принос към зелената идея”
 • Награда: “Зелена иновация”
 • Награда: “Устойчиво развитие за „зелена” икономика”
 • Награда: “Безхартиен офис”
 • Награда: “Зелено перо”
 • Награда: “Устойчива мобилност” – специална награда на “Европейска седмица на мобилността” –  Наградата се присъжда за принос към по-чиста градска среда, към разумно придвижване и активен начин на живот.
 • Награда: “Зелена личност” – награда на публиката
Носител на престижния приз “Зелена личност” за миналата година беше Ралица Касимова, главен кординатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.
Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

Награда за медии
За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg също до 2 юни 2016 г.

Търсим бъдещите носители на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” за 2021 г.

Отличието се връчва за осма поредна година от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС).

Българските компании и техните служители преминаха през много изпитания през последните две години – за някои от тях, това беше повод да се вгледат навътре и да преосмислят своите политики за ангажирани на служителите, включително дарителските инициативи, насърчавани или организирани от работодателя. Някои работни места опустяха, но хората намериха нов начин да бъдат заедно: като помагат на тези, които не можеха да останат вкъщи защото работят на първа линия за различни здравни, образователни, социални и екологични каузи.

Журито на Годишния знак през тази година е в състав:

 • Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
 • Полина Господинова-Георгиева, изпълнителен директор на Българска асоциация за управление на хора
 • Анита Бедин, председател на Българското дружество за връзки с обществеността.
 • Д-р Марина Стефанова, председател на УС на Българска асоциация на КСО специалистите

Годишният знак има четири нива на отличие: знак за дарителство от работното място, бронзов знак, сребърен знак и златен знак. Видът отличие се определя от критерии, свързани с обема служители, участващи в инициативата (като процент от общия брой служители); от механизмите, с които компанията популяризира, насърчава и развива програмите за регулярно дарителство и възможностите, които дава за даряване на труд на служителите в работно време. Решението се взима на базата на посочените по-горе критерии, спрямо попълнените от компаниите информационни форми и след кратко видео-интервю с участниците.

От 2015 година Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) връчват и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят по креативен, професионален и ефективен начин.

Срокът за попълване и изпращане на информационните въпросници е 18 февруари 2022.

Можете да се запознаете и да попълните формата за участие оттук.

За допълнителна информация: Ива Петрова, Експерт ”Дарителски програми и фондонабиране” 02 981 19 01; 0885 731 768 iva@bcause.bg