Крайният срок за кандидатстване за „Зелени Оскари“ се удължава

0
b2b Media предоставя повече време на всеки, който желае да кандидатства в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ и удължава крайния срок за подаване на кандидатури до 2 юни 2016 год, (четвъртък) включително.
Наградите отличават отговорните компании, които са предприели “зелени” проекти и практики през изминалата година. 
 Подробна информация относно Националния конкурс можете да намерите на сайта: green.b2bmedia.bg
 Официалната церемония по връчването на наградите в шестото издание на конкурса ще се състои на 8 юни 2016 г. в Хотел Хилтън София.

 Събитието ще представи най-зелените проекти, практики и цялостни политики на отличниците в българската „зелена“ икономика. Кампанията се провежда съвместно с Министерството на околната среда и водите.

Зелен сертификат
За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален “Сертификат Зелена компания”.
Той ще бъде предоставен на всички дружества, които покриват критерии за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.
Специални награди
Най-добрите компании получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:
  • Награда: “Принос към зелената идея”
  • Награда: “Зелена иновация”
  • Награда: “Устойчиво развитие за „зелена” икономика”
  • Награда: “Безхартиен офис”
  • Награда: “Зелено перо”
  • Награда: “Устойчива мобилност” – специална награда на “Европейска седмица на мобилността” –  Наградата се присъжда за принос към по-чиста градска среда, към разумно придвижване и активен начин на живот.
  • Награда: “Зелена личност” – награда на публиката
Носител на престижния приз “Зелена личност” за миналата година беше Ралица Касимова, главен кординатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.
Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

Награда за медии
За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg също до 2 юни 2016 г.
Share.

Comments are closed.